Το περιβαλλοντικό Βραβείο «Greenstar» απονεμήθηκε από τον ΟΗΕ στη Βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Το περιβαλλοντικό Βραβείο «Greenstar» απονεμήθηκε από τον ΟΗΕ στη Βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

To διεθνές βραβείο «Greenstar» απονεμήθηκε σε ειδική τελετή στη Βέρνη της Ελβετίας στη Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, εξαίροντας την εθελοντική της δράση για την αποκατάσταση περιοχών, που επλήγησαν από περιβαλλοντικές κρίσεις, καθώς και για τις προτάσεις της για την πρόληψη, την προετοιμασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τόσο στο Νομό Ηλείας, όσο και σε περιοχές του εξωτερικού.

Το Βραβείο, κοινή πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP), του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και του Διεθνούς Πράσινου Σταυρού (Green Cross International) απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε προσωπικότητες, ομάδες, φορείς και κράτη, που σχεδίασαν ή εφάρμοσαν μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τεχνολογικά ή βιομηχανικά ατυχήματα, φυσικές καταστροφές ή πολυδιάστατες έκτακτες ανάγκες.

Η κα. Αυγερινοπούλου παρέλαβε το Βραβείο από τον Aντιπρόεδρο του Γραφείου Συντονισμού του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Κρίσεις, κο. Ρούντι Μίλερ. Η Βουλευτής Επικρατείας αφιέρωσε το διεθνές Βραβείο στους συμπατριώτες της από την Ηλεία, επισημαίνοντας ότι τέσσερα χρόνια μετά τις πυρκαγιές, ο Νομός δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει τον βηματισμό του. Ζήτησε μάλιστα, τόσο από τους διεθνείς οργανισμούς, όσο και από την ελληνική πολιτεία να παρέχουν μακροχρόνια αρωγή στις περιοχές, που πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές, καθώς οι τοπικές κοινωνίες συχνά, μετά από μεγάλης κλίμακας κρίσεις δυσκολεύονται ιδιαίτερα να επουλώσουν τις πληγές τους, οι οποίες είναι πολυδιάστατες.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.