Τρεις μήνες απλήρωτοι κινδυνεύουν να αφεθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τρεις μήνες απλήρωτοι κινδυνεύουν να αφεθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Νομού Ηλείας, κατόπιν της νεώτερης ενημέρωσής της για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων χιλιάδων εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με αίτημα την άμεση ρύθμιση του ζητήματος από το Υπουργείο.

 

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αν και μέχρι τον Μάρτιο, αντιμετώπιζε καθυστερήσεις στην επανα-χρηματοδοτήση του προγράμματος, τελικώς εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ωστόσο, η έγκριση και ανανέωση του προγράμματος δεν είναι όπως θα έπρεπε, καθώς η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων γίνεται από την 1η Απριλίου 2018 αντί για την 1η Ιανουαρίου 2018 με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για τρεις (3) ολόκληρους μήνες εργασίας. Χτες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπείας των συμβασιούχων με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους με την απόφαση.

 

Η πληρωμή των δεδουλευμένων είναι πάγιο αίτημα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ η μη αποπληρωμή τους επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο αδιάλειπτα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς και των ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα.

 

Η  Δρ. Αυγερινοπούλου συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα μέχρι να διευθετηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του προγράμματος και στη τοπική κοινωνία της Ηλείας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.