Δήλωση Δρ. Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Δήλωση Δρ. Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

«Η 2α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2008. Ο εορτασμός της ημέρας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το μείζον αυτό ζήτημα και να συνεχίσει το διάλογο για την ομαλή ένταξη των παιδιών μας που πάσχουν από αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο.

Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 1 στα 150 παιδιά τα οποία γεννούνται σήμερα είναι αυτιστικά. Πρόκειται για μια πάθηση που έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όλοι έχουμε ένα άτομο με αυτισμό κοντά μας, στο σχολείο, τη γειτονιά, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που με δυσκολία ζητούν βοήθεια όταν την χρειάζονται. Για αυτό πρέπει να ενσκήψουμε εμείς πάνω τους και να τους προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε τόσο σε αυτούς όσο και τις οικογένειές τους, ώστε να ενταχθούν όσο πιο ομαλά μπορούν στην καθημερινότητα.

Ας έχουμε στο μυαλό μας, ότι είναι άτομα με διαφορετικές ικανότητες από το μέσο όρο. Ας θυμηθούμε ότι καλλιτέχνες, ακριβώς λόγω της διαφορετικότητάς τους και της πρωτοτυπίας της σκέψης τους έγιναν διάσημοι, όπως στο χώρο της ζωγραφικής, αλλά και στις θετικές επιστήμες, όπως στα μαθηματικά.

Αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Η δε πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει επαρκείς δομές σε όλη τη χώρα για να βοηθήσει τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους.»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.