Αυγερινοπούλου: Η ΝΔ κοντά στη ΔΕΗ, όχι στο ξεπούλημά της από το ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Αυγερινοπούλου: Η ΝΔ κοντά στη ΔΕΗ, όχι στο ξεπούλημά της από το ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δήλωσε ότι: «Με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ επακριβής ήταν η σημερινή δήλωση στη Βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η κυβέρνηση ζημιώνει τη χώρα, χρεώνει την κοινωνία,  οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές σε αύξηση και υπομονεύει το μέλλον της ΔΕΗ»». Υπενθυμίζουμε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και η ΝΔ προσπαθούσε να επιτύχει την ορθολογική διαχείριση της ΔΕΗ, μιλούσε για εθνικό έγκλημα. Σήμερα, ξεπουλάει τη ΔΕΗ και την οδηγεί σε μια άνευ προηγούμενου απαξίωση.

 

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για τη κατάρτιση ενός σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ ούτε μερίμνησε για τους εργαζομένους. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος, όλοι γνωρίζουμε πως η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση που μπορεί να γίνει κερδοφόρα προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και να εκμεταλλεύεται τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προς τροφοδότηση όλης της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και είναι μείζονος σημασίας να αποτελέσει κόμβο βιώσιμης ενέργειας, συμβάλλοντας αφενός στη προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου στην ανάπτυξη του πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Δεσμευόμαστε ως ΝΔ για την μείωση χρεώσεων στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, την εξάπλωση του φυσικού αερίου, την ενεργοποίηση των υφιστάμενων δικτύων, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα και την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.