Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Νομού Ηλείας, στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας  Κοτσανάς» στην νέα του διεύθυνση στην οδό Πινδάρου 6, στο Κολωνάκι. Το Μουσείο λειτουργεί εδώ και χρόνια ήδη στην Αρχαία Ολυμπία και έχει προσελκύσει πλήθος επισκεπτών.

Η επίσκεψη της τέως Βουλευτού έλαβε χώρα στο νέο μόνιμο εκθεσιακό χώρο στο Κολωνάκι μαζί με τον ιδρυτή του, τον κ. Κώστα Κοτσανά, ο οποίος επιμελήθηκε μιας εκτεταμένης ξενάγησης. Το μουσείο στοχεύει στην ανάδειξη της απαράμιλλης προσφοράς των αρχαίων Ελλήνων στο χώρο της τεχνολογίας μέσα από 300 αναπαραστάσεις εξαιρετικών εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος.

Με αφορμή την επίσκεψη η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι: «Η αρχαία Ελληνική τεχνολογία ήταν πολύ πιο ανεπτυγμένη από την κοινή αντίληψη που έχουμε. Πολλές σημερινές τεχνολογίες έχουν την βάση τους σε επιστημονικές γνώσεις και ευρεσιτεχνίες της Αρχαίας Ελλάδας. Είναι ένα κεφάλαιο του πολιτισμού μας που χρήζει περαιτέρω μελέτης. Συγχαίρω τον κ. Κοτσανά και την ομάδα του για το σημαντικό έργο τους στη προαγωγή της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας μέσα από την επιμέλεια του συνόλου των εκθεμάτων, και την μεταλαμπάδευση αυτής της γνώσης στις επόμενες γενεές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέσα από τις περιοδεύουσες εκθέσεις. Είναι ένα πρωτότυπο μουσείο που αξίζει να επισκεφτούμε όλοι τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Αρχαία Ολυμπία. Σημειωτέον, τακτικές επισκέψεις σε αυτό θα πρέπει να αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των σχολείων της χώρα μας».

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.