Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Υπ. Τουρισμού για λουτρά Καϊάφα, Κυλλήνης και Υρμίνης

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στο Υπ. Τουρισμού για λουτρά Καϊάφα, Κυλλήνης και Υρμίνης

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού αναφορικά με την προώθηση της αξιοποίησης των λουτρών Καϊάφα, Κυλλήνης και Υρμίνης, καθώς άλλων περιοχών στο Ν. Ηλείας, οι οποίες μπορούν εν δυνάμει να αναπτύξουν ιαματικό και ιατρικό τουρισμό. Η σύσκεψη με τις καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για τα θέματα των ιαματικών πηγών της Ηλείας ήταν εκτεταμένη και κάλυψε σειρά θεμάτων.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε τις καθυστερήσεις σε σχέση με τον  εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής, καθώς και την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της εκ νέου αναγνώρισης του ιαματικού φυσικού πόρου στη σπηλιά των Ανιγρίδων νυμφών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου εν συνεχεία επικοινώνησε με τον κ. Τερζάκη, Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία της αναγνώρισης, καθώς εδώ και καιρό από την ΕΤΑΔ παρουσιάζονται καθυστερήσεις ως προς την υποβολή πρόσθετων μικροβιολογικών εξετάσεων και εγγράφων προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος.

Επεκτάθηκε, επίσης, η Δρ. Αυγερινοπούλου στα θέματα της αξιοποίησης και επαναλειτουργίας των λουτρών Κυλλήνης, αλλά και της Υρμίνης, μία διαδικασία η οποία πρέπει να εντατικοποιηθεί, καθώς οι κάτοικοι χάνουν σημαντική πηγή εσόδων που την έχουν ανάγκη. Η Υπηρεσία Ειδικών Μορφών Τουρισμού του Υπουργείου συνετάχθη με την άποψη ότι όντως οι εν λόγω πηγές πρέπει να αξιοποιηθούν.

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επισήμανε τη σημασία της λειτουργίας των ιαματικών πηγών λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας, έθεσε δε στη γνώση του Υπουργείου ότι υπάρχουν και άλλη μη αναγνωρισμένη ιαματική πηγή στην Ηλεία που κρίνεται σκόπιμο να αξιοποιηθεί. Από το αρμόδιο τμήμα ενημερώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει εκ νέου το σύστημα για την υποβολή προτάσεων της αναγνώρισης φυσικών πόρων, η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου. Καλούνται οι Πρόεδροι-Εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων να ετοιμάσουν από τώρα τους φακέλους για την άμεση αναγνώριση νέων και πρόσθετων φυσικών πόρων.

Συνοψίζοντας, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου επεσήμανε ότι ο πλούτος των ιαματικών πηγών στην Ηλεία μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης των περιοχών, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις υποδομές για την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος στην περιοχή. Η ίδια βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Νομού Ηλείας, ώστε να επιτύχουν τον στόχο της ανάπτυξης μέσω του ιαματικού τουρισμού. Άλλωστε, με την βοήθεια της Υπ. Τουρισμού κας Κουντουρά, η Δρ. Αυγερινοπούλου διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο, ώστε εν τέλει να αποδεσμευτούν 5.000.000 ευρώ για τον Καϊάφα. Η Δρ. Αυγερινοπούλου καλεί δε την τοπική αυτοδιοίκηση και όσους πολίτες ενδιαφέρονται, να επισκεφτούν από κοινού το Υπουργείο Τουρισμού, όσο και την ΕΤΑΔ, ώστε να προχωρήσουν γρηγορότερα τα σχετικά ζητήματα.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα επίκειται συνάντηση με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), με στόχο την επίλυση των ζητημάτων  που επιφέρουν σοβαρές καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των λουτρών.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.