Την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών των αγροτών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις από τον ΕΛΓΑ ζήτησε η Δρ. Αυγερινοπούλου

Την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών των αγροτών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις από τον ΕΛΓΑ ζήτησε η Δρ. Αυγερινοπούλου

Άμεση καταγραφή ζημιών σε αγροτικές περιοχές του Ν. Ηλείας και την καταβολή αποζημιώσεων ζήτησε κατ’ επανάληψη η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, σε επικοινωνία που είχε τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και τον ΕΛΓΑ. Η Βουλευτής, ευρισκόμενη πάντα κοντά στους αγρότες του Ν. Ηλείας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τόσο κατά την 28η Ιουνίου, όσο και την τρέχουσα εβδομάδα, ώστε να επιτύχει την ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών.

Οι σχετικές αποζημιώσεις αφορούν στις ζημίες που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών που σημειώθηκαν στο Νομό και δη στο Δήμο Πύργου (ιδίως στην περιοχή της Ώλενας), Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς και σε άλλες περιοχές του Νομού, όπου οι παραγωγοί βρέθηκαν στο έλεος του καιρικού φαινομένου «Νεφέλη», αμέσως μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Μίνωα».

Πολλές καλλιέργειες με καρπούζια, πεπόνια, πιπέρι, σταφίδα, αμπέλια, βιομηχανική τομάτα, κεράσια, καλαμπόκι, καθώς και άλλες καλλιέργειες, καταστράφηκαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης που πλημμύρισε χιλιάδες στρέμματα. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Κουρεμπές, δήλωσε πως οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών από τις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, κάνοντας μνεία στην περιοχή της Ηλείας, ανέφερε πως:
«Παρά το γεγονός ότι πολλές περιοχές της χώρας επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο Νομό Ηλείας, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου που υπάρχει για καταστροφή της αγροτικής παραγωγής σε πολυάριθμες περιοχές του Νομού. Οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κοντεύουν να εκμηδενίσουν το εισόδημα των αγροτών για τους επόμενους μήνες φέρνοντας τους παραγωγούς μας σε απόγνωση. Το φαινόμενο αυτό προβλέπεται να συνεχιστεί, εάν δε δοθούν άμεσες λύσεις πρόληψης και αντιμετώπισης των πλημμυρών και των άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων. Ζητώ δε επανειλημμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ να υλοποιήσουν μέτρα ενεργητικής προστασίας της αγροτικής παραγωγής στο Νομό μας, ο οποίος είναι ευάλωτος στις φυσικές καταστροφές. Χωρίς μέτρα ενεργητικής προστασίας δεν θα μπορέσουμε στο μέλλον να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες του τόπου μας και θα μένουμε αέναα έρμαια του Κράτους και τις ΕΕ για επί μακρόν χρεωστούμενες αποζημιώσεις.»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.