Με το…”Καλημέρα” αναδείχθηκαν και πάλι οι δυσκολίες σε σχολεία της Ηλείας – Προβλήματα στέγασης και μεταφοράς των μαθητών

Με το…”Καλημέρα” αναδείχθηκαν και πάλι οι δυσκολίες σε σχολεία της Ηλείας – Προβλήματα στέγασης και μεταφοράς των μαθητών

Οι επισημάνσεις της Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου μετά το… «πρώτο κουδούνι»

Με αρκετά και σοβαρά προβλήματα για τα οποία το Υπουργείο Παιδείας και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έπρεπε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, ξεκίνησε  η εκπαιδευτική χρονιά στην Ηλεία.

Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού χθες ανέδειξε ζητήματα που έχουν σχέση με το έντονο στεγαστικό πρόβλημα σε πολλές περιπτώσεις, με την συρρίκνωση τμημάτων, ακόμη και με την μεταφορά μαθητών.”

Την παραπάνω  δήλωση έκανε η τ. Bουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επισημαίνοντας την δικαιολογημένη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.

ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤ-ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Το γεγονός επίσης ότι σχολεία εξακολουθούν να βρίσκονται σε λυόμενα και μάλιστα μετά από πολλά χρόνια, είναι μια εικόνα που όφειλε να προβληματίσει τους κυβερνητικούς παράγοντες και να τους ευαισθητοποιήσει να κινήσουν σαφώς πιο γρήγορα τις διαδικασίες.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο 1ο Λύκειο Πύργου και το Γυμνάσιο Καράτουλα που μετά τους σεισμούς του 2008 δεν έχουν ακόμη στεγασθεί σε κάποιο νέο και σύγχρονο κτίριο, όπως και στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και το ΕΕΕΚ, οι μαθητές των οποίων θα αναγκασθούν και πάλι να κάνουν τα μαθήματά τους σε προκάτ αίθουσες.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στην κοινότητα Βρεστού οι γονείς αντιμετώπισαν πρόβλημα μεταφοράς των παιδιών και αναγκάσθηκαν με δικές τους δαπάνες και μεγάλη ταλαιπωρία να βρουν αυτοκίνητο που θα τα πήγαινε στο σχολείο της Καλλιθέας.

Παρόμοιο πρόβλημα είχαν χθες πρώτη μέρα στο σχολείο και μαθητές από τον Σταφιδόκαμπο, οι οποίοι μετέβησαν στο δημοτικό της Ανδραβίδας με έξοδα των οικογενειών τους.

Στο μεταξύ και στον αγιασμό του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου ένα μεγάλο μέρος των παιδιών δεν κατάφερε χθες να είναι εκεί προκαλώντας αγανάκτηση στους παρευρισκόμενους για την αδυναμία μεταφοράς τους. Απαιτείται και εδώ η εξεύρεση λύσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είπε, μεταξύ άλλων, η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.