Kαταδικάζουν το ιστορικό Λύκειο της Ανδρίτσαινας από έναν ακόμα λάθος υπολογισμό της Κυβέρνησης. Στον Γαβρόγλου πήγε το θέμα η Δ. Αυγερινοπούλου

Kαταδικάζουν το ιστορικό Λύκειο της Ανδρίτσαινας από έναν ακόμα λάθος υπολογισμό της Κυβέρνησης. Στον Γαβρόγλου πήγε το θέμα η Δ. Αυγερινοπούλου

ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ…

*Βάλτε το πάλι στα δυσπρόσιτα

Η περίπτωση των προβλημάτων του Λυκείου και Γυμνασίου της Ανδρίτσαινας, το οποίο παραμένει χωρίς καθηγητές στα κυριότερα μαθήματα, ενώ έχουμε ήδη εισέλθει στον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπ. Παιδείας.

Με την ανωτέρω δήλωση, σχολίασε η τ. βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου την κατάσταση στο ιστορικό σχολείο της Ανδρίτσαινας.

Κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες γι’ αυτό, είπε μεταξύ άλλων η κα Αυγερινοπούλου και δεν είναι άλλοι από εκείνους που… επινόησαν τον αποχαρακτηρισμό του Λυκείου Ανδρίτσαινας από τα δυσπρόσιτα σχολεία. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να μην θελήσει κανένας από τους αναπληρωτές καθηγητές να επιλέξει την περιοχή αυτή, αφού δεν επρόκειτο να μοριοδοτηθεί, κάτι που αποτελεί και τον κυρίαρχο στόχο τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Είναι μια απαράδεκτη απόφαση που στερείται κάθε λογικής και προφανώς με την ανοχή κυβερνητικών παραγόντων του τόπου, ελήφθη από άτομα που δεν γνωρίζουν καν τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες στην καθημερινότητα της ίδιας περιοχής.

Δυστυχώς είναι οι ίδιοι που θέλουν να διαχωρίζουν τα σχολεία και τους μαθητές μας σε μαθητές «πολλαπλών ταχυτήτων», έχοντας κατατάξει τα παιδιά της Ανδρίτσαινας στην πιο χαμηλή από αυτές, στερώντας τους το δικαίωμα της ισότιμης και άνευ προβλημάτων συμμετοχής στη γνώση και την γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ιδιαίτερα δυσμενής είναι η θέση των μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις τους και έχουν ήδη χάσει τόσα μαθήματα. Σημειωτέων ότι η Ανδρίτσαινα δεν εξυπηρετείται από καλής ποιότητας οδικό δίκτυο και τα 60 και πλέον χιλιόμετρα τα οποία πρέπει να διανύσουν για να μεταβούν στα πλησιέστερα κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι μια συνεχής πρόκληση για τους μαθητές και τους γονείς τους.

Επικοινωνία με Γαβρόγλου και Νίκη Κεραμέως

Η κα Αυγερινοπούλου θεωρεί απολύτως δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες γονέων – μαθητών και όλων των φορέων της Ανδρίτσαινας. Ο επαναχαρακτηρισμός του λοιπόν ως «δυσπροσίτου», είναι επιβεβλημένος και οφείλουν να το κατανοήσουν έστω και τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι του Υπ. Παιδείας. Μόνον έτσι θα καλυφθούν τα κενά και τα παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κανονικά όλα τα μαθήματά τους. Προς αυτή την κατεύθυνση και μετά από επικοινωνία τόσο με την Λυκειάρχη, όσο και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Δρ. Αυγερινοπούλου ήρθε σε επικοινωνία με το Γραφείο του Υπ. Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ώστε το συντομότερο δυνατό να λυθεί το ζήτημα. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία, μέσω της Τομεάρχου Παιδείας, κας Νίκης Κεραμέως, έχει ήδη καταθέσει σχετικό ερώτημα για όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία σε όλη τη χώρα. Αναμένουμε άμεση λύση του ζητήματος.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.