Τώρα που χαλάρωσαν τα capital controls δεν έχουμε πλέον λεφτά στην τράπεζα για να βγάλουμε

Τώρα που χαλάρωσαν τα capital controls δεν έχουμε πλέον λεφτά στην τράπεζα για να βγάλουμε

«Τώρα που… χαλάρωσαν τα capital controls και μπορούμε να βγάλουμε λεφτά από την τράπεζα, δεν έχουμε πλέον λεφτά στην τράπεζα για να τα βγάλουμε!» δήλωσε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με αφορμή την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση για την χαλάρωση των capital controls από 1η Οκτωβρίου 2018. Τα capital controls μπήκαν στη ζωή μας το καλοκαίρι του 2015 και μας αναστάτωσαν, γιατί – ξαφνικά και απροειδοποίητα – δεν μπορούσαμε να βγάλουμε πάνω από 60 ευρώ την ημέρα. Υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσαμε να πάρουμε ως οικογένεια που είχαμε έναν τραπεζικό λογαριασμό ούτε τα βασικά είδη διατροφής, φάρμακα ή ένα ταξί.

Οι ηλικιωμένοι που ζουν σε χωριά χωρίς αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών – ναι, υπάρχουν πάρα πολύ χωριά στην Ελληνική περιφέρεια που δεν έχουν αυτόματα μηχανήματα ανάληψης – δεν μπορούσαν να πάρουν τη σύνταξή τους και πλήρωναν σε ταξί για να πάνε στο διπλανό χωριό σχεδόν το ένα τρίτο, αν όχι τα μισά των χρημάτων που μπορούσαν να πάρουν από το μηχάνημα.

Ακόμα πιο τραγική ήταν η περίπτωση των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό ή όσων ταξίδευαν εκτός Ελλάδας και δεν είχαν μετρητά μαζί τους, καθώς ξαφνικά «ξέμειναν» σε μια ξένη χώρα χωρίς χρήματα. Οι γονείς δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους και πολλοί συμπατριώτες μας κινδύνευσαν κυριολεκτικά να μείνουν στο δρόμο λόγω του ξαφνικού μέτρου. Ακόμα θυμάμαι εκείνο το νιόπαντρο ζευγάρι που πήγε στη Νέα Υόρκη για μήνα του μέλιτος λίγες ημέρες πριν την επιβολή των capital controls και αμέσως μετά έκανε έρανο, κυρίως βρήκε κάποια λίγα χρήματα από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πίσω στη χώρα μας, καθώς ούτε να πληρώσει το φαγητό του στο εξωτερικό δεν μπορούσε με τις Ελληνικές πιστωτικές κάρτες ούτε να πάρει χρήματα από τους λογαριασμούς του στις Ελληνικές τράπεζες.

Ακόμα τραγικότερες φιγούρες όσοι Έλληνες επιχειρηματίες έπρεπε να κάνουν πληρωμές προς ετέρους τους στο εξωτερικό, για να αγοράσουν προϊόντα προς μεταπώληση ή πρώτη ύλη. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν καταφέρει να σταθούν στα πόδια τους ως εκείνη τη στιγμή εν μέσω της κρίσης, φαλίρισαν. Τις έκλεισαν τα capital controls και χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο.

Οι Έλληνες βρεθήκαμε για άλλη μια φορά προ μεγάλης έκπληξης και προ μεγάλων μπελάδων. Παράλληλα όμως, υπήρχαν κάποιοι συγγενείς κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν εγκαίρως ενημερωθεί για την επιβολή των capital controls και έβγαλαν τα χρήματά τους εγκαίρως έξω, επιβεβαιώνοντας την Ελλάδα των δύο μέτρων και των δύο σταθμών…

Τώρα, μετά από τα τρία χρόνια επιβολής τους, και αφού οι Έλληνες μείναμε χωρίς καθόλου χρήματα στην τσέπη μας και οι οικογενειακοί μας προϋπολογισμοί έχουν καταβαραθρωθεί, ο κ. Τσακαλώτος, ο Υπουργός Οικονομικών, μας ανακοινώνει ότι ήρθησαν τα capital controls για το εσωτερικό της χώρας. Τώρα που δεν έχουμε λεφτά πλέον για να βγάλουμε από την τράπεζα, τι μας νοιάζει το όριο για το πόσα λεφτά μπορούμε πλέον να βγάλουμε…

Λόγω μια ακόμα σειράς κακών χειρισμών στα οικονομικά της Κυβέρνησης, αλλά και της μεγάλης φοροεπέλασης, οι Έλληνες μείναμε χωρίς χρήματα και η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία νοιάζεται μόνο για το πώς θα βγάλει χρήματα η οικογένεια Τσίπρα και η παρέα τους, δεν μπορεί να διορθώσει την κατάσταση. Μην μας ανακοινώνεται άλλη δημοσιονομική χαλάρωση μέτρων, την παραίτηση της Κυβέρνησής σας πρέπει να μας ανακοινώσετε, το συντομότερο δυνατόν!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.