Δέσμευση Αυγερινοπούλου για κατάργηση του Περιφερειακού Πάρκου του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Δέσμευση Αυγερινοπούλου για κατάργηση του Περιφερειακού Πάρκου του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Με αφορμή την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος που θεσπίζει περιφερειακό πάρκο με μεγάλους αναπτυξιακούς περιορισμούς για την περιοχή της Ζαχάρως και εν γένει του Νοτίου τμήματος της Ηλείας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δήλωσε τα εξής:

«Η θέσπιση του περιφερειακού πάρκου θέτει δυσανάλογους αναπτυξιακούς περιορισμούς για την περιοχή της Ζαχάρως, καθώς και για όλη την παραθαλάσσια περιοχή της Νότιας Ηλείας, ενώ και από περιβαλλοντική σκοπιά δεν προστατεύει αποτελεσματικά το φυσικό περιβάλλον, όπως θα έπρεπε. Η Κυβέρνηση με την υιοθέτηση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, το οποίο δεν φαίνεται να στηρίζεται σε πλήρεις και ορθές περιβαλλοντικές μελέτες, δεν εισάγει θετικό μέτρο περιβαλλοντικής αποκατάστασης ούτε προβλέπει, όπως θα έπρεπε, πρόσθετα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια για να αποκατασταθεί και να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά η περιοχή μας. Της λείπει το περιβαλλοντικό και το αναπτυξιακό όραμα για το πώς ιδανικά θα αναπτύσσονταν και θα προστατεύονταν ο Καϊάφας, τα δάση μας και οι παραλίες μας, ενώ, αντιθέτως, υιοθετεί διατάξεις «τιμωρητικές» για σειρά επαγγελματιών που έχουν δραστηριότητες τουριστικές ή αγροτικές εντός των ρυθμιζομένων από το Π.Δ. περιοχών. Η Κυβέρνηση βάζει την Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή σε πορεία ανεπανόρθωτης καταστροφής ακυρώνοντας στην πράξη τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, ευνοώντας την τουριστική ανάπτυξη σε άλλες περιοχές πέραν του Νομού μας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ενήμερη για την ανισότητα στη μεταχείριση του τουριστικού προϊόντος μεταξύ του Ν. Ηλείας και των γύρω περιοχών. Η Νέα Δημοκρατία είναι ενήμερη για την αναποτελεσματική προστασία που επιφυλάσσει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα στο φυσικό κάλλος της περιοχής μας. Προσωπικά δεσμεύομαι να καταργήσουμε το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα και να φτιάξουμε ένα νέο νομοθετικό και χρηματοδοτικό καθεστώς που θα προωθεί ένα πραγματικά φιλοπεριβαλλοντικό και φιλοαναπτυξιακό όραμα για την περιοχή μας, όπως μας αξίζει.»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.