Στα μάτια της Ελληνικής Κοινωνίας  είστε ήδη παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα…

Στα μάτια της Ελληνικής Κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν οριστικά και αμετάκλητα…

*Με αφορμή την «ψήφο εμπιστοσύνης»

Μόνο και μόνο για ελάχιστο χρονικό διάστημα εξουσίας και με σκοπό να περάσει από τη Βουλή η εθνικά επιζήμια «Συμφωνία των Πρεσπών» Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επέλεξαν να «παίξουν την τελευταία πράξη του δράματος» της δικής τους συνεννόησης, με σοβαρές ωστόσο συνέπειες για τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό.

Μπορεί βέβαια οι δυό τους, να… πρωταγωνιστούν σε ένα τέτοιο θέατρο που όπως αποδείχθηκε έχει και αρκετούς πρόθυμους κομπάρσους, όμως οι μάσκες έπεσαν! Συναλλαγή και «υποσχετικές» κατά τον ποδοσφαρικό όρο των μεταγραφών για να κρατηθούν κάποιοι, ακόμη περισσότερο στην εξουσία…

Φθάσαμε έτσι από τα υπολογιζόμενα σενάρια για μια κυβέρνηση ανοχής, σε εκείνα της κυβέρνησης της συνενοχής! Χωρίς κανείς από αυτούς τους θλιβερούς «πρωταγωνιστές» να αισθάνεται ντροπή και να συνειδητοποιεί τι ακριβώς κάνει, απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία.

Όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυρίακος Μητσοτάκης στη Βουλή, το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά του ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι. Και κλονίζει, με αυτόν τον τρόπο, την ήδη τραυματισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και την ίδια την Δημοκρατία. Νομιμοποιεί την κυνική αντίληψη ότι στην πολιτική όλα γίνονται. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μήνυμα για την κοινωνία, ειδικά για τους νέους ανθρώπους.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η Βουλή πήρε την απόφασή της για την ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο η αλήθεια δεν αλλάζει περί της πραγματικότητας. Τα ψέματά τους πλέον δεν πείθουν κανένα.

Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή την τετραετία η ζωή τους έγινε χειρότερη. Ότι τα εισοδήματά τους μειώθηκαν, ότι οι φόροι αυξήθηκαν, ότι οι ίδιοι εξαπατήθηκαν από μια κυβέρνηση που άλλα υποσχέθηκε και έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Ξέρουν, επίσης, ότι, δυστυχώς, η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις αναρίθμητες αυξήσεις φόρων και τις εισφορές και τις διαδοχικές μειώσεις των συνταξιούχων με έφθασαν κάτω από τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Χρέη, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις περιουσιών και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών έστω και με λίγα ευρώ. Τι άλλο περιμένει τον Ελληνικό λαό από τις επινοήσεις σας κ. Τσίπρα;

 

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ  ΨΕΜΑΤΑ

Είναι να απορεί κανείς πράγματι, με την ευκολία που χρησιμοποιεί το ψέμα τούτη εδώ η κυβέρνηση ώστε να εξαπατά συνεχώς τους πολίτες, οι οποίοι με την σειρά τους αντιλαμβάνονται τώρα πια την καλοστημένη κοροϊδία. Ειδικά όταν ακούνε εκείνα περί δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς ή αυτά για το σκίσιμο των Μνημονίων!

Εξακολουθούν ωστόσο να κυβερνούν με τον ίδιο τρόπο. Μιλούν για παροχές ενώ βάζουν φόρους, ενώ προσπαθούν με απίστευτο θράσος να χειραγωγήσουν την Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές ακόμη και την Εκκλησία. Καταρχούν τους κανόνες και υπονομεύουν την ομαλότητα της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο δρόμος που έχουν διαλέξει αναμφίβολα είναι αδιέξοδος. Τα αξιώματα – ανταλλάγματα για λίγο χρόνο παραμονής ακόμη στην εξουσία, δεν θα προσφέρουν τίποτα περισσότερο από την απαξίωση την οποία έχει ήδη η κυβέρνηση σε επίπεδο κοινωνίας. Μια κοινωνία στα μάτια της οποίας έχει καταδικασθεί οριστικά και αμετάκλητα…

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.