Πόσους φόρους και πόσους  πλειστηριασμούς ακόμα;

Πόσους φόρους και πόσους πλειστηριασμούς ακόμα;

* Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ «ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ

Κυβέρνηση φόρων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Μόνον έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κυβέρνηση και την αιτιότητά της σχετικά με την οικονομική πορεία του τόπου, και πολύ περισσότερο με τον οικονομικό «στραγγαλισμό» πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές και υπέρογκους φόρους, ενώ παράλληλα βλέπουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο…

Την παραπάνω δήλωση έκανε η τ. βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με αφορμή την δυσχέρεια που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τους νέους στόχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται – όπως είπε η κα Αυγερινοπούλου – για την επιβεβαίωση ότι ζούμε σε μια χώρα με οικονομικά εξανθενωμένους πολίτες, μέσα σε ένα καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, μόνο τον περ. Νοέμβριο, δεν κατάφεραν να πληρώσουν φόρους ύψους 801,2 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους να φτάνουν πλέον τα 104 δισ. ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις να υπερβαίνουν τα 185 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τους πρώτους 11 μήνες του 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία έφτασαν σχεδόν τα 10 δισ. ευρώ, με τα 7,9 δισ. ευρώ εξ αυτών να αποτελούν αμιγώς φορολογικές υποχρεώσεις που οι πολίτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν.

Και βέβαια, η απάντηση της κυβέρνησης στη δραματική αυτή κατάσταση που η ίδια δημιούργησε δεν είναι άλλη από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς: Συγκεκριμένα, έχουν ήδη επιβληθεί κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε 1.162.736 πολίτες, ενώ άλλοι 1.836.926 πολίτες βρίσκονται υπό την απειλή, όχι μόνο κατασχέσεων, αλλά και πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας τους.

Αναμφιβόλως πρόκειται για μια απαράδεκτη εικόνα είπε η κα Αυγερινοπούλου, την οποία και πρέπει να σταματήσουμε. Και αυτό θα πράξει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ήδη σχεδιάζεται η δραστική μείωση φόρων με την αντίστοιχη εξέλιξη ενός προγράμματος ανάπτυξης και ανάδειξης επενδυτικού κλίματος αλλά και ασφαλούς φορολογικού τοπίου που θα μπορεί να στηρίζει τέτοιες δραστηριότητες. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης Κράτους και πολίτη είναι αναγκαίο να τεθεί σε προτεραιότητα από μια νέα κυβέρνηση με συνέπεια, σοβαρότητα και ευθύνη στις πρωτοβουλίες της.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.