Ευχές για Καλό Πάσχα

Ευχές για Καλό Πάσχα

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες,

θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και τις οικογένειές σας
Καλή Ανάσταση!

Το Ελληνορθόδοξο Πάσχα ενώνει τους Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης για προσήλωση στον άνθρωπο και τις αξίες του. Αποστέλλω τις θερμότερες ευχές μου για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλες τις οικογένειες στην Ηλεία, καθώς και τους Ηλείους της Διασποράς, οι οποίοι μεταφέρουν την Ελληνορθόδοξη παράδοση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η μέγιστη θυσία του Θεανθρώπου στέλνει περαιτέρω ισχυρό μέσω των αιώνων το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Ας αναλογιστούμε όσους έχουν υπάρξει θύματα της μισαλλοδοξίας, όπως τα εκατοντάδες θύματα πρόσφατα στη Σρι Λάνκα. Η θρησκεία μας, ο Χριστιανισμός, είναι θρησκεία αγάπης και κατανόησης. Ας ελπίσουμε ότι το Άγιο Φως της Αναστάσεως θα φωτίσει το νου και τις ψυχές των συνανθρώπων μας, προκειμένου να μπορούν όλοι να ζουν εν ειρήνη, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η λέξη Πάσχα σημαίνει διάβαση, πέρασμα, έξοδος. Ας γίνει το φετινό Πάσχα έξοδος από τον ατομισμό στην κοινωνία της αγάπης, πέρασμα από το «εγώ» στο «εμείς», πέρασμα σε μια Ελλάδα καλύτερη για όλους!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.