Συνάντηση Διονυσίας Αυγερινοπούλου με ΑΒΥ Πριγκίπισσα Βικτωρία της Σουηδίας για συνεργασία Αρχαίας Ολυμπίας – Στοκχόλμης

Συνάντηση Διονυσίας Αυγερινοπούλου με ΑΒΥ Πριγκίπισσα Βικτωρία της Σουηδίας για συνεργασία Αρχαίας Ολυμπίας – Στοκχόλμης

Η συνεργασία, με ανάπτυξη κοινών δράσεων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα περιβαλλοντικών επενδύσεων ήταν στην ατζέντα της συνάντησης της τ. Βουλευτού  Ηλείας Ν.Δ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών σεμιναρίου  που πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών, από το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) και την Πρεσβεία της Σουηδίας.

Η κ. Αυγερινοπούλου απεύθυνε πρόσκληση στην Πριγκίπισσα Βικτώρια, τον πρόεδρο της Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε  (φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας της Costa Navarino) κ. Αχιλλέα Β. Κωνσταντακόπουλο και άλλους μετέχοντες στο συνέδριο καθώς και διεθνείς επενδυτές να επισκεφθούν την Ηλεία και ειδικά την Αρχαία Ολυμπία. Η Στοκχόλμη είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ παράλληλα αποτελεί μια από τις περιβαλλοντικές πόλεις πρότυπα παγκόσμια, με θετική πρωτιά στη διαχείριση αποβλήτων και τη διαχείριση των υδατικών πόρων. Η Αρχαία Ολυμπία και η Στοκχόλμη μπορούν να ανταλλάξουν εμπειρία και τεχνογνωσία αντιστοίχως για θέματα Ολυμπισμού και θέματα βιώσιμης περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η κ. Αυγερινοπούλου και η Πριγκίπισσα Διάδοχος της Σουηδίας Βικτωρία γνωρίζονται εδώ και χρόνια, καθώς είναι και οι δύο νέες γυναίκες μέλη του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (Νταβός.)

Σημαντικές παρουσίες

Την εκδήλωση, που έθεσε υπό την Αιγίδα της η Προεδρία της Δημοκρατίας, τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, η Πρέσβης της Σουηδίας κα. Charlotte Sammelin, ο Καθηγητής και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory, κ. Karin Holmgren, ο Καθηγητής κ. Ζερεφός και ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Υγείας της Στοκχόλμης, κ. Gunnar Söderholm, εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέχοντα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, επιχειρηματίες και στελέχη από τον τραπεζικό και ευρύτερο ιδιωτικό τομέα, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και την Σουηδία.

Επισυνάπτεται φωτογραφία της Δρος Αυγερινοπούλου με την η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας, καθώς και φωτογραφία από την ομιλία της μαζί με τον κ. Gunnar Soderholm, Διευθυντή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υγείας της Πόλης της Στοκχόλμης, ενώ στο κοινό παραβρίσκονται η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.