Αυγερινοπούλου: αναγκαία η δράση για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Αυγερινοπούλου: αναγκαία η δράση για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Φέτος, στις 19 Μαΐου, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Μικρά Ασία. Πρόκειται για ένα από τα φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το οποίο δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω συστρατευθεί με τον Ποντιακό Ελληνισμό στην προσπάθεια να διεθνοποιήσουμε το ζήτημα αυτό. Είναι εφικτή και αναγκαία η δράση για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

 Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας σε σχέση με τη γενοκτονία και ενάντια σε κάθε σχετική έννοια του δημοσίου διεθνούς δικαίου.

 Έχω ήδη ζητήσει  ως βουλευτής της Ν.Δ  από το 2014  να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας   των Χριστιανών της Ανατολής.

Τα ιστορικά γεγονότα μιλούν από μόνα τους και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τουλάχιστον 350.000 Πόντιοι υπήρξαν θύματα μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων. Είναι απαραίτητο μέσα από την αναγνώριση αυτής της μεγάλης τραγωδίας να επουλωθούν οι πληγές του παρελθόντος. Η σωστή ανάγνωση της ιστορίας και η απόδοση τιμής και αναγνώρισης στα θύματα των γενοκτονιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.