Με πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου η αδελφοποίηση της αρχαίας Ολυμπίας με την Olimpia της Βραζιλίας

Με πρωτοβουλία Αυγερινοπούλου η αδελφοποίηση της αρχαίας Ολυμπίας με την Olimpia της Βραζιλίας

Με πρωτοβουλία της τ. βουλευτού Ηλείας Δρ.  Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου ολοκληρώθηκε η  αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας με την πόλη Olimpia της Βραζιλίας. Μετά από συστηματική προσπάθεια ενός χρόνου που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο πόλεων για ανταλλαγή απόψεων και λήψη πρωτοβουλιών μόνιμης συνεργασίας, στην οποία επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κα Αυγερινοπούλου η οποία είναι γνωστή για την διεθνή της δράση και την ιδιαίτερη αγάπη της για την Ολυμπία και αξιοποιεί στο έπακρο τις διεθνείς επαφές της για την προβολή της Ηλείας στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε η κ. Αυγερινοπούλου στην διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ολυμπίας, στόχος τέτοιων πρωτοβουλιών τις οποίες και στηρίζει είναι η  συνεργασία των δύο χωρών  σε ζητήματα πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό καθώς η Olimpia είναι τουριστικός οικισμός και συγκεκριμένα λουτρόπολη με ιαματικές  πηγές το δε, θέρετρό της «Τέρμας ντος Λαρανζάις» (Thermas dos Laranjais) αποτελεί το πλέον δημοφιλές water park της Βραζιλίας και τον τρίτο σε επισκεψιμότητα ανάλογο προορισμό στον κόσμο, προσελκύοντας περί τους 2,5 εκατ. επισκέπτες το χρόνο. Δεδομένου πως και η Ηλεία διαθέτει σημαντικές ιαματικές θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα κοινό τουριστικό προϊόν καθώς στις δύο χώρες δε συμπίπτει χρονικά η τουριστική σεζόν.

Άλλα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν στις εξαγωγές αγροτικών αλλά και ιατρικών και καλλυντικών προϊόντων βασισμένες στις ιαματικές ιδιότητες των λουτρών . Ενώ ειδική αναφορά έγινε στην δυνατότητα προβολής της χορευτικής και μουσικής παράδοσης της περιοχής μας καθώς η Olimpia της Βραζιλίας έχει αναγνωριστεί επισήμως ως Εθνική Πρωτεύουσα Λαογραφίας για την Βραζιλία, για το σημαντικό φεστιβάλ χορών και λαογραφίας που διοργανώνει. Ταυτόχρονα ο Νομός μας έχει σημαντικά λοαγραφικά μουσεία και χορευτικούς συλλόγους. Οι δύο περιοχές παρουσιάζουν αρκετά κοινά. Τα οφέλη που θα έχει το  πρόγραμμα αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων και η ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων και ανταλλαγής γνώσεων σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και δημόσιας υγείας θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και για τις δύο πόλεις. Ήδη προγραμματίζεται ιατρικό συνέδριο στην Ολυμπία με την συμμετοχή ιατρών από την Ελλάδα και τη Βραζιλία για θέματα ιαματικού τουρισμού

Τόσο οι εκπρόσωποι του δήμου Ολυμπίας όσο και τα μέλη της αντιπροσωπίας από την Olimpia της Βραζιλίας ευχαρίστησαν την Δρ. Αυγερινοπούλου για τη πρωτοβουλία της για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.