Αυγερινοπούλου : Εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια του Πολιτικού της Γραφείου στην Αμαλιάδα

Αυγερινοπούλου : Εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια του Πολιτικού της Γραφείου στην Αμαλιάδα

Πανοσιολογιότατε, ιερέ πατέρα, σας ευχαριστώ πολύ για την ευλογία και τις ευχές σας. Ταπεινά σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Να δώσει σε όλους ο Κύριος δύναμη, για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της πατρίδας μας.

Αγαπημένοι φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε!

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η παρουσία εδώ σήμερα τόσων αγωνιστών της παράταξής μας, που έχουν δώσει το στίγμα τους και την ισχυρή τους στήριξη  στη Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια και, επιτέλους, φαίνεται ότι δικαιωνόμαστε, όσο και των νεότερων φίλων μας, αλλά και των πολιτών, οι οποίοι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν εκπεφρασμένα στηρίζει ένα κόμμα, αλλά πλέον είναι αποφασισμένοι να ενώνουν τη φωνή τους μαζί μας, γιατί θέλουν να μπει ένα τέλος σε ό,τι περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια και να ανοίξουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στην ιστορία της χώρας μας και της περιοχής μας.

Σήμερα έχουμε εγκαίνια στο πολιτικό μας γραφείο. Τα εγκαίνια είναι γιορτή. Γιορτάζουμε το τέλος μιας εποχής και την είσοδό μας σε μια καινή, νέα εποχή! Αφήνουμε πίσω μας τις μαύρες σελίδες της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αφήνουμε πίσω την πιο μαύρη σελίδα της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας, που σήμανε η υπογραφή από τον κ. Τσίπρα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη Συμφωνία, βάζοντας βέτο στην είσοδο του FYROM στην ΕΕ, αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάξει. Αφήνουμε πίσω τους 17 νέους φόρους που η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επέβαλε σε άγνοια των πολιτών και την αύξηση της φορολογίας που έπνιξε ασφυχτικά την αγορά και τα ελεύθερα επαγγέλματα. Η Κυβέρνησή μας θα μειώσει άμεσα τη φορολογία, και σε λίγο καιρό θα μειώσουμε και το ΦΠΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές, για να πάρει ανάσα η οικονομία μας. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί οριζόντια σε όλους κατά 30% για να πάρουν ανάσα οι οικογένειές μας. Και για όσους συμπολίτες μας έχουν ακόμα ανάγκη, δεν θα μειωθεί ή θα κοπεί το κοινωνικό επίδομα, όπως πολλοί φοβούνται, εξαιτίας της παραπληροφόρησης, αλλά θα συνεχίσει, κάνοντας όμως μια συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Διότι τη σημερινή εποχή, με την τεχνολογική ανάπτυξη, και την ευημερία που απολαμβάνουν ήδη άλλα κράτη, είναι κρίμα, η Ελλάδα, χώρα ιδιαίτερα ικανών ανθρώπων, διακεκριμένων επιστημόνων, άξιων δημοσιών υπαλλήλων, δημιουργικών ελεύθερων επαγγελματιών, και ενεργών πολιτών να μένει πίσω, να υπολείπεται άλλων χωρών. Δεν μας λείπει τίποτα, και για αυτό, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, το Άδωνη Γεωργιάδη και τον Κώστα Χατζηδάκη, και την λοιπή άξια πολιτική ομάδα μας, τα διεκδικούμε όλα από την Αρχή!

«Όλα από την Αρχή», αυτό ήταν και το σύνθημα στις Περιφερειακές Εκλογές του Νεκτάριου Φαρμάκη τις οποίες και κερδίσαμε. Ανατρέψαμε καθεστώτα ετών που πολλοί ως σήμερα πίστευαν ότι δεν θα ανατρέπονταν ποτέ και η Περιφέρειά μας θα έμενε για πάντα η τελευταία σε ανάπτυξη ανάμεσα σε όλες τις Περιφέρειες της ΕΕ. Και όμως το παλιό έφυγε και το νέο ήρθε και ήρθε και το χαμόγελο στα χείλη μας, γιατί πιστεύουμε πια πώς κάτι καλύτερο θα μπορέσουμε να κάνουμε για το Νομό μας και σε συνεργασία πλέον με την περιφέρεια. Για τις υποδομές μεταφορών, περιβάλλοντος και ενέργειας, στην αγροτική παραγωγή, την αλιεία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την εμπορικότητα, την έρευνα και την τεχνολογία και την νέα γενιά, η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα και δικό της προϋπολογισμό, πρόσθετα κονδύλια. Σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, τη δική μας στις 8 Ιουλίου κυβέρνηση, θα μπορέσουμε επιτέλους να επανεκκινήσουμε τόσο την εθνική, όσο και την τοπική οικονομία.

Και αυτό το Γραφείο σήμερα εδώ, θα συνεργαστεί με την Περιφέρεια, και με την Κυβέρνηση και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη φιλοξενεί, έναν ερευνητικό οργανισμό, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και θα συνεργάζεται στενά με τους θεσμούς και τα παν/κά ιδρύματα, για να φέρνει νέα προγράμματα για την Ηλεία. Για τον κάμπο, όπως λέμε, που είναι ο δεύτερος σε παραγωγικότητα κάμπος της χώρας, μετά το Θεσσαλικό, και ακόμα δεν έχει βρει την ανάπτυξη που του αξίζει. Για αυτό και ξεκινώ τον πολιτικό μου αγώνα από την Αμαλιάδα σήμερα, για να σηματοδοτήσω το πόσο σημαντική θα είναι στην αναπτυξιακή πολιτική μας η Αμαλιάδα και η Ήλιδα, καθώς και όλες οι περιοχές της Βόρειας Ηλείας.

Για αυτό και ζητώ να μου δώσετε τη δύναμή σας και θα σας δώσω και εγώ τη δική μου δύναμη. Ξεκίνησα ως ένα από τα παιδιά σας, παιδί μεσοαστικής, με χαμηλά εισοδήματα,  οικογένειας, και με σπουδές μου, κυρίως όμως με τη γνήσια αγάπη μου για την Ελλάδα, την Ηλεία, το φυσικό περιβάλλον και τη νέα γενιά, έφτασα στο αξίωμα του Βουλευτή Επικρατείας, και σε διεθνείς άλλες θέσεις. Από αυτές θα αντλήσω τη δύναμή μου και θα αξιοποιήσω κάθε διεθνή επαφή μου, για να φέρω στην Ηλεία και την Ελλάδα επενδύσεις. Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων στη χώρα. Στόχος μας είναι να αυξηθεί το εισόδημα των οικογενειών όλων μας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτό θα είναι πρωτίστως ένα γραφείο δικό σας, που θα υποδέχεται όλους τους πολίτες του Νομού Ηλείας. Θα είναι εδώ και θα λειτουργεί και μετά τις εκλογές. Να με βλέπετε ως τη φίλη σας, την κόρη σας, τη μητέρα σας οι νεότεροι, την αδελφή σας. Είμαι εδώ για εσάς, για μια Ηλεία νέα! Και είμαστε και όλοι μαζί, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια Ελλάδα νέα!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.