Για τις σεισμόπληκτες περιοχές Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δήμου Πηνειού

Για τις σεισμόπληκτες περιοχές Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Δήμου Πηνειού

Συνάντηση πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ο Δήμος Πηνειού, καθώς και η έγκαιρη αποκατάσταση των σχολικών μονάδων του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς και ιδίως του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας.

Ο κ. Μητσοτάκης, ως γνώστης του θέματος, έχοντας, άλλωστε, επισκεφτεί πρόσφατα τα σχολεία της Ανδραβίδας, δεσμεύτηκε ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι η εξεύρεση λύσης στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας μέσω κοντέινερ. Όσον δε αφορά την επίλυση των υπόλοιπων ζητημάτων, η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει ήδη προβεί σε συνεχείς επικοινωνίες με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε τάχιστα να υπογραφεί η ΚΥΑ που θα κηρύξει τη περιοχή σεισμοπαθή ή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.