Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για το φωτισμό του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και της Εθνικής Οδού Ανδρίτσαινας – Επικούριου Απόλλωνα.

Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για το φωτισμό του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και της Εθνικής Οδού Ανδρίτσαινας – Επικούριου Απόλλωνα.

Ερώτηση σχετικά με τον φωτισμό και την ανάδειξη του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και της Εθνικής Οδού Ανδρίτσαινας – Επικούριου Απόλλωνα κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Επιτακτική κρίνεται η φωταγώγηση του ναού του Επικούριου Απόλλωνα και του δρόμου που οδηγεί σε αυτόν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, καθώς είναι αναγκαία τόσο για την ανάδειξη του μνημείου όσο και για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών σε αυτό.  Η Βουλευτής σημείωσε τη σπουδαιότητα του ναού, ο οποίος είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα και σπουδαιότερα μνημεία της κλασικής αρχαιότητας και το πρώτο μνημείο στην Ελλάδα που η UNESCO το 1986 συμπεριέλαβε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ ζήτησε ενημέρωση για το τι θα πράξει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον φωτισμό.

Η ερώτηση αυτή αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά ερώτηση που καταθέτει η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, δείχνοντας συνέπεια στην προεκλογική της δέσμευση για ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της Ηλείας.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.