Αυγερινοπούλου: Επαναφορά των συντάξεων χηρείας

Αυγερινοπούλου: Επαναφορά των συντάξεων χηρείας

Επικοινωνία πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τις συντάξεις και η ενημέρωση ήταν η ακόλουθη:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναφοράς των συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) και απεστάλησαν τα αρχεία πληρωμών για την αύξηση των συντάξεων χηρείας από 50% σε 70%, προκειμένου να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 27/9/19. Συνολικά έγινε επαναφορά στο προ του νόμου Κατρούγκαλου ποσοστό (70%) σε 66.323 συντάξεις (χήρες και ορφανά τέκνα) εκ των οποίων 10.543 είναι του Δημοσίου. Από τις υπόλοιπες 55.780 συντάξεις του πρώην ΙΚΑ, για τις 13.182 δεν προέκυψε αύξηση στο καταβαλλόμενο ποσό λόγω π.χ. του γεγονότος ότι ελάμβαναν το κατώτατο όριο».

Η Βουλευτής Ηλείας δήλωσε:

«Με συνέπεια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται γοργά και υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αίροντας τις αδικίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που είχαν πλήξει βαθύτατα την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των συνταξιούχων χηρείας. Η Κυβέρνηση αυξάνει τις συντάξεις χηρείας κατά 40% ήδη από αυτό το μήνα. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα σε συνδυασμό, μάλιστα, με την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών που θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή των πολιτών, δίνοντας τη δυνατότητα για έκδοση των νέων συντάξεων σχεδόν αυθημερόν, με ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.