Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη συντήρησης του δρόμου Πηγαδάκια που οδηγεί προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης

Αυγερινοπούλου: Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη συντήρησης του δρόμου Πηγαδάκια που οδηγεί προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκο, και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη Βρούτση, κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για την ανάγκη άμεσης συντήρησης του δρόμου Πηγαδάκια που οδηγεί προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης.

Η άμεση συντήρηση του δρόμου Πηγαδάκια είναι επιτακτικής ανάγκης, όπως επισήμανε η Βουλευτής, καθώς από την περιοχή Πηγαδάκια Γαστούνης δεν υπάρχει απρόσκοπτη διέλευση προς το 3ο Δημοτικό σχολείο, ιδίως δε τους χειμερινούς μήνες, όπου η διέλευση των μικρών μαθητών καθίσταται δυσκολότερη, καθώς είτε δεν μπορούν να περάσουν είτε λερώνονται από τις λάσπες. Η Βουλευτής σημείωσε ότι αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η ένταση της σχολικής διαρροής, ιδίως ανάμεσα σε μαθητές Ρομά, κάτι που πρέπει να αρθεί, ώστε να επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη φοίτηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στη βάση της ίσης πρόσβασης στην παιδεία και να υπάρξει «διάρρηξη» του φαύλου κύκλου της φτώχειας και του αποκλεισμού που υφίστανται οι Ρομά.

Η Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση της συντήρησης του δρόμου Πηγαδάκια, τα προγράμματα που υπάρχουν διαθέσιμα για τη βελτίωση του οικιστικού ιστού σε περιοχές που διαμένουν Ρομά, καθώς και για το τι προβλέπεται για τη στέγαση των Ρομά γενικότερα.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.