Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για κενά στα σχολεία της Ηλείας

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για κενά στα σχολεία της Ηλείας

Ο ελλιπής προγραμματισμός και οι λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, είχαν ως συνέπεια την αύξηση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία όπως και σε ολόκληρη τη χώρα.

Χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε το Υπουργείο Παιδείας, η νέα σχολική χρονιά βρήκε τα σχολεία με σημαντικά λιγότερα κενά από ό,τι τα προηγούμενα έτη, εντούτοις συνεχίζουν να υπάρχουν σχολικές μονάδες κυρίως στις ορεινές περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως για παράδειγμα αυτό της Καλλιθέας του Δήμου Κρέστενας- Ανδρίτσαινας

Η Ηλεία Βουλευτής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.  «Οι μαθητές της Ηλείας  πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης με τους μαθητές όλης της χώρας. Δεν πρέπει να υπάρχουν μαθητές δυο ταχυτήτων γι’ αυτό και ζητώ από το Υπουργείο να προχωρήσει σε πλήρωση όλων των κενών, σε όλα τα σχολεία του νομού, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να μετέρχονται  του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας» τόνισε η κα Αυγερινοπούλου.

Από πλευράς Υπουργείου υπήρξαν δεσμεύσεις για άμεση πλήρωση των κενών στο πλαίσιο της τρίτης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που βρίσκεται σε διαδικασία  ολοκλήρωσης. Μάλιστα τονίστηκε ότι, το Υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις ώστε οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται νωρίτερα κάθε χρόνο, προκειμένου να μην παρατηρούνται κενά στα σχολεία.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.