Συνάντηση Πλακιωτάκη – Αυγερινοπούλου – Λέντζα για το Λιμάνι Κυλλήνης  Όχημα Nissan για το Λιμεναρχείο Κυλλήνης

Συνάντηση Πλακιωτάκη – Αυγερινοπούλου – Λέντζα για το Λιμάνι Κυλλήνης Όχημα Nissan για το Λιμεναρχείο Κυλλήνης

Σημαντική συνάντηση εργασίας για το Λιμάνι Κυλλήνης πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Ιωάννης Λέντζας, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Λιμενικών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Η συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως εκτεταμένη και τεχνοκρατική, καθώς πέρα από τις πολιτικές για τη διαχείριση των λιμένων, συζητήθηκαν και τεχνικές πτυχές, ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά το λιμάνι της Κυλλήνης.

Τόσο η κα Βουλευτής όσο και ο κ. Δήμαρχος έθεσαν στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα τα δεδομένα για το λιμάνι Κυλλήνης, το οποίο, όπως επισήμαναν, συνιστά ένα από τα σημαντικότερα επιβατηγά λιμάνια της χώρας, μιας και εξυπηρετεί τη σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε, δε, η ανάγκη ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, η εκβάθυνση του λιμένος, η ενίσχυση με νέες γραμμές, ενώ παραμένει προς διερεύνηση η δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Ιταλίας. Ειδική μνεία πραγματοποίησαν, ακόμη, για το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει προς ανάδειξη του λιμένα Κυλλήνης ως του πρώτου οικολογικού λιμανιού της χώρας, ενώ προσέθεσαν την ανάγκη ολοκλήρωσης του σχεδιασμού αυτού. Το Υπουργείο Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι θα δεσμεύσει κονδύλια αφενός για την ενίσχυση του λιμένος. Θα ακολουθήσει, δε, νεότερη τεχνοκρατική συνάντηση με το νέο έτος για να προσδιοριστεί η χρηματοδοτική ροή.

Συζητήθηκαν, επιπλέον, οι προβληματισμοί που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό του 2016, ο οποίος δεσμεύει τα κράτη να μειώσουν τη δημόσια χρηματοδότηση των λιμενικών υποδομών. Η κα Αυγερινοπούλου όσο και ο κ. Λέντζας δήλωσαν ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να υπάρξει κρατική επιδότηση των υποδομών, καθώς το λιμάνι της Κυλλήνης θα πρέπει να ενισχυθεί ουσιωδώς. Ο κ. Υπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας αναγνώρισαν την σπουδαιότητα αυτή και πράγματι θα εγκριθούν οι χρηματοδοτικές ροές. Η κα Αυγερινοπούλου θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου θα συμπεριλάβει το θέμα στον κύκλο των επαφών της.

Η συνάντηση κρίθηκε από όλους τους μετέχοντες ως παραγωγική, καθώς οδηγεί στην υλικοτεχνική ενίσχυση του λιμένος. Η κα Βουλευτής και ο κ. Δήμαρχος απηύθυναν πρόσκληση προς τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί το Λιμάνι της Κυλλήνης, κάτι που αποδέχτηκε και έτσι η Ηλεία θα είναι από τις επόμενες στάσείς του.

Αυγερινοπούλου: Ένα Nissan για το Λιμεναρχείο Κυλλήνης

Άμεσα απέδωσε καρπούς η συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και η μετέπειτα επικοινωνία της Δρος Αυγερινοπούλου με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, ώστε να ενισχυθεί το αίτημα του Λιμεναρχείου Κυλλήνης για εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών. Η κα Βουλευτής τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, τόσο λόγω του λιμένος όσο και του διευρυμένου ρόλου των λιμενικών αρχών σε μια σειρά δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων, η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, αλλά και του περιβάλλοντος στη χερσαία ζώνη λιμένος, και εξ’ αυτού χρειάζεται ενίσχυση. Κάτι που βρίσκει σύμφωνο το Γραφείο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και σε συνέχεια της επικοινωνίας τους, η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημερώνει ότι στις αρχές του έτους θα παραδοθεί ένα Nissan στο λιμεναρχείο Κυλλήνης για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.