Αυγερινοπούλου – Διευθύνων Σύμβουλος ΚΤΥΠ: Χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού – Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας -ΕΕΕΚ Πύργου Επί τάπητος τα ζητήματα των σχολικών κτιρίων στο Ν. Ηλείας

Αυγερινοπούλου – Διευθύνων Σύμβουλος ΚΤΥΠ: Χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού – Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας -ΕΕΕΚ Πύργου Επί τάπητος τα ζητήματα των σχολικών κτιρίων στο Ν. Ηλείας

Επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, είχε η Βουλευτής Ηλείας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όλου του Νομού Ηλείας σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, από τη Ζαχάρω ως την Ανδραβίδα.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν οι δυνατότητες υποβοήθησης του έργου των Δήμων, μιας και οι Δήμοι έχουν τον πρώτο λόγο και είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τον σχεδιασμό, τη λειτουργία, την αποκατάσταση και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων. Υπάρχει, ωστόσο, η δυνατότητα χρηματοδότησης από την κεντρική Κυβέρνηση στις περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Η κα Αυγερινοπούλου έθεσε ως προτεραιότητα στον κ. Γιάνναρη τα ιδιαιτέρως σοβαρά κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων στο Ν. Ηλείας, ήτοι την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου στη Ζαχάρω και την επισκευή των υπαρχόντων, την ολοκλήρωση ανακατασκευής του 1ου Λυκείου Πύργου και του Γυμνασίου Καράτουλα, τη χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου Ηλείας στο Βαρθολομιό, την επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, αλλά και την κατασκευή του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Πύργο (ΕΕΕΚ Πύργου) που χρειάζεται να πληροί ειδικές προδιαγραφές, ζητώντας κατά προτεραιότητα τη συμβολή της ΚΤΥΠ στο ζήτημα αυτό. Η Ηλεία Βουλευτής επανέφερε, δε, το ζήτημα του ελέγχου ασφαλείας των σχολικών κτιρίων, καθώς έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από τότε που διενεργήθηκαν τελευταία φορά.

Χρηματοδότηση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η Ηλεία Βουλευτής ενημερώθηκε ότι για το Ειδικό Σχολείο Βαρθολομιού το σχέδιο το οποίο έχει υποβάλει ο Δήμος κρίνεται ως  επαρκώς και ορθά δομημένο για χρηματοδότηση και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί άμεσα ακόμη και από το παρόν ΕΣΠΑ. Η κα Αυγερινοπούλου τόνισε ότι είναι σημαντική προτεραιότητα η κατασκευή του νέου μουσικού σχολείου στο Βαρθολομιό και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, καθώς εκεί φοιτούν μαθητές – μουσικά ταλέντα που στόχος και βασική επιδίωξή τους είναι να ασχοληθούν σε επαγγελματικό επίπεδο με τη μουσική και την παιδεία της μουσικής. Είναι, δε, ιδιαιτέρως σημαντικό να χρηματοδοτηθεί το Μουσικό Σχολείο, καθώς τα μαθήματα πραγματοποιούνται, ακόμη, σε προκάτ αίθουσες, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, όπως η συντήρηση των μουσικών οργάνων σε ειδικές αίθουσες χωρίς υγρασία και η ύπαρξη κατάλληλων αιθουσών με ηχομόνωση.

Επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Η επισκευή του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας από τις ζημίες που προκλήθηκαν, λόγω της παρατεταμένης σεισμικής διέγερσης της περιοχής, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και με του ίδιου του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά από σειρά συναντήσεων, θα υπογραφεί μέσα στον Ιανουάριο η σχετική σύμβαση με τον Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Με την υπογραφή της σύμβασης, θα ξεκινήσει η κατασκευή της σχολικής μονάδας στο οικόπεδο που υπέδειξε ο Δήμος. Επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι και η ανακατασκευή του υπάρχοντος σχολικού κτιρίου.

Ειδική μνεία για ο ΕΕΕΚ Πύργου

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ για τις κτηριακές ανάγκες του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Πύργο (ΕΕΕΚ Πύργου) και τόνισε, ότι λόγω της σπουδαιότητας που έχει αυτό το σχολείο τους μικρούς μαθητές με ειδικά ζητήματα, αλλά και του ιδιαίτερου σχεδιασμού και της ιδιαίτερης κατασκευής που χρειάζεται για να υλοποιηθεί, θα πρέπει να συνδράμουν οι τεχνικές υπηρεσίες της ΚΤΥΠ και του Υπουργείου, καθώς και να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή από κονδύλια που διαχειρίζεται η ΚΤΥΠ. Ο κ. Γιάνναρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για αυτή την πρόταση. Θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ της κας Bουλευτού και του Διευθύνοντος, ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά περαιτέρω.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.