Αυγερινοπούλου: «Υπεγράφη – επιτέλους- η σύμβαση για τα Λουτρά Καϊάφα»

Αυγερινοπούλου: «Υπεγράφη – επιτέλους- η σύμβαση για τα Λουτρά Καϊάφα»

Θέμα ημερών η έναρξη των εργασιών

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι ένα έργο που η κοινωνία της Ηλείας και ειδικά η περιοχή της Ζαχάρως αναμένει για δέκα και πλέον χρόνια και αφορά στον εκσυγχρονισμό του περιβάλλοντος στον Καϊάφα μπαίνει σε φάση υλοποίησης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και της αναδόχου εταιρίας.

 Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, προϋπολογισμού ύψους 4.8 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, η έναρξη του οποίου θα γίνει στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, αφού προηγηθεί τις επόμενες ημέρες αυτοψία στην περιοχή από στελέχη της ΕΤΑΔ και της αναδόχου εταιρίας.

Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο της πρώτης φάσης προβλέπονται έργα διευθέτησης υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού υφιστάμενων δημόσιων υποδομών του (υδατόπυργος, πεζογέφυρα, έργα ύδρευσης, ενέργειας, αποχετευτικά και αντιπυρικής προστασίας), καθώς και η δημιουργία νέου ενημερωτικού περιπτέρου, παρατηρητήριο άγριας ζωής κ.α.) Βρίσκομαι δε σε συνεχή επικοινωνία με την ΕΤΑΔ και πλέον και με την ανάδοχο εταιρία, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή δουλειά προς όφελος του τόπου μας. Η διαχείριση του οικοτόπου πρέπει να γίνει σωστά και να είναι βιώσιμη.

Είναι ένα έργο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται από τη Νέα Δημοκρατία και που, παρά τα γνωστά σε όλους εμπόδια και την πολυετή κωλυσιεργία για λόγους που γίνονται εύκολα αντιληπτοί  από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υλοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία Είναι γνωστό ότι το κονδύλιο για τον Καϊάφα είχε προγραμματίσει η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, είχε ήδη υπογραφεί ήδη από το 2014 από αρμοδίους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας η έγκρισή του, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπογραφών λόγω πρόωρων εκλογών που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς αυτό το κονδύλιο το προωθούσα εντόνως, πήγα στην τότε Υπουργό Τουρισμού, κα Κουντουρά, της γνωστοποίησα το κονδύλιο το Σεπτέμβριο του 2016 και αιτήθηκα την υπογραφή της, καθώς λόγω αδράνειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το κονδύλιο θα χανόταν. Πράγματι, υπέγραψε. Εν συνεχεία απευθύνθηκαμε τόσο εγώ όσο και η κα Υπουργός στο Υπ. Οικονομικών, αλλά ο τότε Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης δεν υπέγραψε παρά μετά από πολλούς μήνες το κονδύλιο. Το αρχικό κονδύλιο της ΝΔ της τάξεως των 7.000.000 ευρώ μειώθηκε εξαιτίας του συνόλου αυτών των καθυστέρησεων σε περίπου 5.000.000 ευρώ.

Τέλος καλό όλα καλά όμως. Το  σημαντικότερο μέρος του κονδυλίου, το οποίο ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία, και το οποίο διασώθηκε με δική μου παρέμβαση το 2016 και προωθήθηκε με την συμβολή όλων των παραγόντων του Νομού και προχωράει σε υλοποίηση επί Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους βουλευτές του Ν. Ηλείας όλων των κομμάτων και όλους τους φορείς που βοήθησαν το αίτημα να παραμείνει “ζωντανό”. Θα ήθελα να ζητήσω τη συστράτευσή τους, ώστε σύντομα να επιτύχουμε και έναν ακόμα σχεδιασμό της Ν.Δ. για την περιοχή – την εξασφάλιση ενός ακόμα μεγαλύτερου κονδυλίου για την επισκευή των ξενοδοχείων στο “Νησάκι” της Αγίας Αικατερίνης και τη συνολική ανάδειξη της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσω συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Αντιπεριφερείαρχη Τουρισμού και Πολιτισμου, καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την ΕΤΑΔ για το επόμενο πακέτο κονδυλίων για τον Καϊάφα.

 Καϊάφας – Κουνουπέλι – Ιρμήνη 

Ακόμα, δεσμεύομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον Νομό μας τουριστικά, με την προώθηση της αξιοποίησης όχι μόνο των ιαματικών λουτρών Καϊάφα, αλλά και του Κουνουπελίου και της Υρμίνης, καθώς και άλλων περιοχών στο Ν. Ηλείας, οι οποίες μπορούν να αναπτύξουν δυνατικά τον ιαματικό τουρισμό.  Πρέπει να εργαστούμε εντατικά. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που η στοχοθεσία που έθεσα για τον Νομό μας, όπως την συζητήσαμε στην αρχή του χρόνου με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες μας, αρχίζει και υλοποιείται. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Τα καλύτερα έρχονται!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.