Αυγερινοπούλου προς Κοντοζαμάνη και ΠΔΕ:  Άμεση στήριξη των Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρέστενας

Αυγερινοπούλου προς Κοντοζαμάνη και ΠΔΕ: Άμεση στήριξη των Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρέστενας

Την άμεση στήριξη των Νοσοκομείου Πύργου, Αμαλιάδας και Κρέστενας, καθώς και των ιατρικών κέντρων του Ν. Ηλείας, ζήτησε εκ νέου η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., από το Υπουργείο Υγείας. Μετά από την έγγραφη υποβολή των αιτημάτων από τις νοσοκομειακές μονάδες προς το Υπουργείο, η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε εκ νέου με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, ώστε να επιταχυνθεί η άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου. Μεταξύ άλλων, ζητήθηκε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, άμεση κάλυψη έκτακτων αναγκών μέσω διάθεσης ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς επίσης και πρόσθετη υλικοτεχνική υποδομή. Το Υπουργείο Υγείας έλαβε τα αιτήματα και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου υποστήριξε επίσης το αίτημα του Νοσοκομείου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ένταξη της Ν.Μ. Αμαλιάδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα” Άξονας Προτεραιότητας 2 “Προστασία Περιβάλλοντος” στη “Δράση 4c.1.1-a3: “Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ΑΠΕ”, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αυτοματισμού για το σύστημα αερισμού και τον έλεγχο της θερμοκρασίας (θέρμανσης και ψύξης), ενώ συζητά με το Υπουργείο Υγείας την επέκταση της απόφασης του Υπουργείου για ενεργειακή αναβάθμιση νοσηλευτικών μονάδων, να έχει εφαρμογή σε νοσηλευτικά ιδρύματα που φιλοξενούν και λιγότερες από 100 κλίνες, ώστε να ενταχθούν τα νοσοκομεία του Νομού Ηλείας εν δυνάμει και σε αυτό το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, βάση του 2ου Πυλώνα μέτρων:  Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας: Υπάρχει πλήρης υποστήριξη του συστήματος υγείας σε έκτακτες δαπάνες που απαιτούνται, όπως προβλέπεται και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αναφορικά με έξοδα μισθοδοσίας, εξοπλισμό ΜΕΘ, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, δαπάνες για καθαριότητα και φύλαξη, μεταφορά και ανάλυση δειγμάτων, και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί. Ήδη ενισχύθηκε ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε ανακοίνωση επιπροσθέτων μέτρων οικονομικής στήριξης, μετά από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΕ.

Αυγερινοπούλου: Μέριμνα για οικονομική ενίσχυση του Δήμου Πηνειού και των άλλων Δήμων

Με το Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε εκτάκτως η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στον οποίο μετέφερε την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα με έκτακτα κονδύλια ο Δήμος Πηνειού, ενόψει των αυξημένων αναγκών που έχει λόγω της εξάπλωσης των περιστατικών του COVID-91, αλλά και οι άλλοι Δήμοι του Ν. Ηλείας. Ο μεγαλύτερος αριθμός συγκέντρωσης κρουσμάτων σήμερα ανά τη χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζεται στο Δήμο Πηνειού, Ν. Ηλείας. Ο Δήμος, οι υπηρεσίες του, η τοπική κοινωνία και η οικονομία δέχονται αλλεπάλληλες πιέσεις, οικονομικές, υγείας, αλλά και κοινωνικές μετά την ξαφνική εμφάνιση του ιού.

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμο Πηνειού, η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε ότι: «Ο Δήμος έχει ανάγκη οικονομικής και υλικοτεχνικής ενίσχυσης, καθώς και ενίσχυσης στις υπηρεσίες του, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τα δεδομένα μας ως σήμερα.»

Χρειάζεται να προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης τοπικά, ώστε να ακολουθήσουν όλοι οι κάτοικοι τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αποτελεσματικά και να δημιουργήσει εντός του Δήμου συνθήκες που θα αποτρέψουν την περαιτέρω διάδοση του ιού. Επίσης, πρέπει να στηριχθεί η αγορά οικονομικά, επιπροσθέτως των μέτρων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με βάση κρατική εντολή και σε εκείνες τις επιχειρήσεις, που παρότι παραμένουν ανοιχτές, έχει μειωθεί στο κατώτατο σημείο ο τζίρος τους. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να βοηθήσω τον Δήμο ενεργά.

Η κα Βουλευτής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με συναρμόδιους υπουργούς για την άμεση αντιμετώπιση των αναδυόμενων αναγκών.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.