Αυγερινοπούλου: Παράταση στους Δήμους για τη πρόσκληση «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου

Αυγερινοπούλου: Παράταση στους Δήμους για τη πρόσκληση «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου

Με γνώμονα την εξομάλυνση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, λόγω του ιού Covid-19, η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα με την Ηγεσία των Υπουργείων, στελέχη της Κυβέρνησης και Επικεφαλής οργανισμών και φορέων.

Μετά από επικοινωνία με το Γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Δρ. Αυγερινοπούλου, ενημερώνει ότι δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής προτάσεων από τους Δήμους για την Πρόσκληση «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, συνολικού ύψους 55 εκατ. Ευρώ, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τις 26 Ιουνίου 2020 αντί στις 8 Μαΐου 2020, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους Δήμους για να υποβάλουν ώριμες προτάσεις.

Η κα Βουλευτής καλεί τους Δήμους του Ν. Ηλείας να υποβάλλουν σχετικές προτάσεις, καθότι μέσω τέτοιων προγραμμάτων θα βελτιωθεί σημαντική η περιβαλλοντική κατάσταση του Νομού και θα επιτευχθεί η ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος, μιας και στις χρηματοδοτούμενες δράσεις, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση δημοσίων κτιρίων και μνημείων, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, η ανακαίνιση κτιρίων που ανήκουν σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κοινωνική, πολιτιστική και αναπτυξιακή δράση, η απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων και τα έργα πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.