Αυγερινοπούλου: Σταθερά στο πλευρό των αγροτών Στήριξη του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους παραγωγούς

Αυγερινοπούλου: Σταθερά στο πλευρό των αγροτών Στήριξη του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους παραγωγούς

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φρούτων, Λαχανικών, Σιτηρών, Ελαιόλαδου Αμαλιάδας Νομού Ηλείας «Εύφορη Γη» με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γεώργιο Στρατάκο, και συνεργάτες του Υπουργείου συμμετείχε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, δια εκπροσώπου, η οποία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Ετέθησαν τα κύρια ζητήματα των παραγωγών του Νομού, και δη των καρπουζοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών, και η ανάγκη άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων για το ισχυρό πλήγμα που έχουν δεχθεί και λόγω του COVID-19. Ειδική αναφορά έγινε και στην αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας, με τον κ. Γενικό να διαβεβαιώνει πως αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου και «στρατηγικό προϊόν» και προχωράει η διαδικασία για να συμπεριληφθεί στη νέα προγραμματική περίοδο από το 2022, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα 50.000.000 ευρώ με βάθος πενταετίας, ενώ εξετάζεται και η κατάλληλη νομική οδός για να συντομευτεί το διάστημα αυτό.

Η κα Υφυπουργός επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών για να λάβουν τη στήριξη που τους αρμόζει μέσα από τα δύο εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της, αφενός τα 150.000.000 ευρώ που διέθεσε ο κ. Πρωθυπουργός στον κ. Βορίδη για την παροχή άμεσων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται από τον COVID-19, και αφετέρου το κονδύλι ύψους μέχρι 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση που έχει πληγεί από τον κορονοϊό. Σημείωσε, δε, την ανάγκη τεκμηρίωσης της ζημίας και της συγκέντρωσης των απαιτούμενων στοιχείων και αιτήθηκε την αρωγή των αγροτών επ’ αυτού.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.