Αυγερινοπούλου: Επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ στον πρωτογενή τομέα | Ενίσχυση των παραγωγών λαϊκών αγορών με 14.800.00 ευρώ

Αυγερινοπούλου: Επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ στον πρωτογενή τομέα | Ενίσχυση των παραγωγών λαϊκών αγορών με 14.800.00 ευρώ

Στον απόηχο της κοινής Υπουργικής Απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει τα επενδυτικά σχέδια του πρωτογενούς τομέα που ενισχύονται, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Έκδηλη και έμπρακτη είναι η στήριξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον πρωτογενή τομέα «ξεκλειδώνοντας» επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που προσβλέπει στον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, δίδοντας την απαιτούμενη ώθηση σε επίπεδο υποδομών, ενώ παρέχει επί της ουσίας στήριξη στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στο καθεστώς ενισχύσεων εμπίπτουν επενδυτικά έργα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μεγάλων επιχειρήσεων, άνω των 500.000 ευρώ που αφορούν τόσο στον τομέα φυτικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων και παραγωγικών συστημάτων εκμεταλλεύσεως, όσο και τον τομέα ζωικής παραγωγής στον οποίο υπάγονται βοοτροφικές, αιγοπροβατοτροφικές, χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες.»

Ενίσχυση των παραγωγών λαϊκών αγορών με 14.800.00 ευρώ 

Με 14.800.00 ευρώ ενισχύονται οι παραγωγοί λαϊκών αγορών που επλήγησαν από την πανδημία, όπως ενημερώνει η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., σε συνέχεια της επικοινωνίας που πραγματοποίησε με το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδη, για άλλη μια φορά, για την ενίσχυση των αγροτών.

Το ΥπΑΑΤ ενεργοποίησε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στους πληγέντες παραγωγούς λαϊκών αγορών και οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους απευθείας στο σύστημα υποβολής της αίτησης ΕΑΕ 2019 στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 23η Σεπτεμβρίου 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.