Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στη συζήτηση για το οχυρωματικό έργο στον Έβρο

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στη συζήτηση για το οχυρωματικό έργο στον Έβρο

Στην ενημέρωση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για το νέο οχυρωματικό έργο στον Έβρο συμμετείχε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., της οποίας είναι Μέλος. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, κατά τη συζήτηση, πραγματοποίησε παρέμβαση, στην οποία εξήρε την εθνική σημασία του έργου της φύλαξης των χερσαίων συνόρων για λόγους δημόσιας ασφάλειας, αλλά και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

 

Παρατίθεται κάτωθι το κείμενο της παρέμβασής της:

«Το έργο της  φύλαξης των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο αποτελεί σπουδαία ανάγκη της χώρας και η πραγματοποίησή του αποτελεί,  υπό τις παρούσες συνθήκες που διαμορφώνονται στα σύνορά μας, εθνική υποχρέωση. Είναι έργο μείζονος εθνικής σημασίας για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Αφορά στην ενίσχυση  της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας τόσο όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, όσο και στη φύλαξη των συνόρων μας. Πλέον και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας λόγω της προϊούσας πορείας της COVID – 19. Ένα τέτοιο έργο αναμένουμε να γίνει με τη μέγιστη δυνατή αρτιότητα και  κατά το συντομότερο δυνατό διάστημα.»

Συμπληρωματικά, η κα Βουλευτής υποστήριξε τη θέση του κ. Κελέτση, Βουλευτή Ν.Δ. Έβρου, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της αποτροπής της υπερχείλισης του φράγματος στο Δέλτα του Έβρου, καθώς και την ανάγκη αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών και διαχείρισης της κοίτης ως έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης, αλλά και αποτροπής της παράνομης εισδοχής των μεταναστών.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.