Συνάντηση εργασίας Αυγερινοπούλου στο Υπ. Εσωτερικών για τη θωράκιση του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας

Συνάντηση εργασίας Αυγερινοπούλου στο Υπ. Εσωτερικών για τη θωράκιση του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Σκάλκο, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, για τα θέματα του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα πολιτικής προστασίας και θωράκισης του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας από τις φυσικές καταστροφές, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα και την αντιπυρική προστασία. Η κα Βουλευτής επισήμανε πως ο Δήμος Ζαχάρως – Φιγαλείας  είναι πιο ευάλωτος στις φυσικές καταστροφές και δη τις πλημμύρες, μετά τις πυρκαγιές του 2007, και φέτος είχε επανειλημμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που ανέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα προσδιοριστεί το ύψος του ποσού που θα δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει την εποπτεία της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών του αστικού ιστού, κατόπιν του τεχνικού δελτίου που είχε υποβάλλει ο Δήμος.

Επίκειται, δε, συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και τη συμμετοχή του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας για τη διαμόρφωση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου πολιτικής προστασίας για την αποτελεσματική θωράκιση του Δήμου, αλλά και τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης των ζημιών που έχει ήδη υποστεί, καθώς και την υλοποίηση έργων πρόληψης.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.