Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Λιμάνι Κατακόλου και τη συντονιστική συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Δήλωση Αυγερινοπούλου για το Λιμάνι Κατακόλου και τη συντονιστική συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας

«Σημαντικά βήματα έγιναν σήμερα όσον αφορά στο ρυθμιστικό πλαίσιο, την καλή λειτουργία και την ανάδειξη του Κατακόλου ως σημαντικού λιμένος για την κρουαζιέρα και εν γένει τις επιβατηγές μεταφορές στη Μεσόγειο.

Μετά από ενδελεχή ενημέρωση που έλαβα από το Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Πύργου για τα ζητήματα που αποτελούσαν τροχοπέδη στη λειτουργία και ανάπτυξη του Λιμανιού του Κατακόλου, σημαντικό μέρος των οποίων αφορούσε στην περιβαλλοντική διαχείριση και ασφάλεια του λιμανιού, ανέλαβα την πρωτοβουλία της συντονιστικής συνάντησης με το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα. Στη πολύωρη και εκτεταμένη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου, κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και κλιμάκιο συνεργατών του κ. Γενικού και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος. Διμερή συνάντηση πραγματοποίησα, δε, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Υπήρξε βαθύτερος συντονισμός και προχώρησε η συνεργασία στα ζητήματα που ήταν επί μακρόν σε εκκρεμότητα όσον αφορά, μεταξύ άλλων, το σύστημα ασφάλειας λιμένων, τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων και εν γένει περιβαλλοντικής διαχείρισης της ζώνης του λιμένα, καθώς και τις υποδομές και υπηρεσίες που θα πρέπει να διαθέτει ένα λιμάνι του βεληνεκούς του Κατακόλου που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις υποδοχής κρουαζιέρων. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει αφιερώσει η Περιφέρεια στο λιμάνι του Κατακόλου ύψους 10.000.000 ευρώ που θα του δώσει νέα πνοή και για το οποίο επίσης χρειάζονται τα υπό συζήτηση σχέδια ασφαλείας του λιμένα και διαχείρισης αποβλήτων.

Συντελέστηκε, σήμερα, ένα σημαντικό βήμα. Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των συζητήσεων και τη συνεργασία. Ήταν μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να οριστικοποιηθούν και υιοθετηθούν τα σχέδια ασφαλείας του λιμένα και διαχείρισης των αποβλήτων που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Λάβαμε τη διαβεβαίωση από την πολιτική ηγεσία ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην επίσπευση αυτών των ζητημάτων και αναμένουμε άμεσα τις εξελίξεις.

Είμαστε αποφασισμένοι με την καλή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου να κάνουμε ότι καλύτερο για το τόπο μας και να αναδειχθεί το Κατάκολο σε λιμένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και θα το καταφέρουμε!»

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.