Αυγερινοπούλου: Αποζημιώσεις ύψους 145.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας

Αυγερινοπούλου: Αποζημιώσεις ύψους 145.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας

Κάτοικοι του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας, οι οποίοι ζημιώθηκαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019, πρόκειται να αποζημιωθούν κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πληγέντες συμπολίτες μας πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την οριοθέτηση των περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής προς αποζημίωση τους. Η Δρ. Αυγερινοπούλου, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία για αυτό το ζήτημα με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με τον Δήμο Ζαχάρως, ο οποίος είχε υποβάλει το αίτημα.

Το ύψος του ποσού που θα κατευθυνθεί στον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας και θα διανεμηθεί στους πληγέντες ανέρχεται περί τις 145.000 ευρώ, από τις οποίες οι 110.000 ευρώ αφορούν τη δωρεάν κρατική αρωγή και οι 35.000 ευρώ τα άτοκα δάνεια. Σημειωτέων, καθώς η περιοχή μας είναι ευάλωτη στις φυσικές καταστροφές και την κλιματική αλλαγή, τα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία μαστίζουν τον Δήμο είναι πολλαπλά. Υπάρχουν και άλλοι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από πλημμύρες σε άλλες ημερομηνίες και η προσπάθεια αποζημίωσης του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κα Αυγερινοπούλου με τη διττή της ιδιότητα τόσο ως Βουλευτής Ν. Ηλείας όσο και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος συντονισμένα με τον Δήμο Ζαχάρως, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα συναρμόδια Υπουργεία μεριμνά, ώστε να υλοποιηθεί σχέδιο πολιτικής προστασίας για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και τη θωράκιση του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας από μελλοντικές φυσικές καταστροφές, καθώς παρουσιάζει υψηλή ευαλωτότητα μετά τις πυρκαγιές του 2007.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.