Μέριμνα Αυγερινοπούλου για το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, λόγω COVID-19

Μέριμνα Αυγερινοπούλου για το 2ο Γυμνάσιο Πύργου, λόγω COVID-19

Μετά την ενημέρωση ότι ένας από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου διαγνώστηκε θετικός στο κορονοϊό, ο Δήμος Πύργου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ζωή Τσόκου, ήρθαν σε επικοινωνία με τη Βουλευτή Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία ξεκίνησε γύρο επαφών, ώστε να διαπιστωθεί η καλή διαχείριση του περιστατικού και της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο.
Η κα Βουλευτής, κατόπιν του κύκλου συνομιλιών της και με τον Διευθυντή του Σχολείου, επικοινώνησε τόσο με τον ΕΟΔΥ, όσο και την «ομάδα κρούσης» (task force) που βρίσκεται υπό τον κ. Χαρδαλιά, όπου μετέφερε τις ανησυχίες των μαθητών, των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενημερώθηκε για τη διαδικασία ιχνιλατήσεων που ακολουθείται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στην Ηλεία και προβαίνει ήδη σε ελέγχους.
Επικοινωνία πραγματοποίησε, επιπλέον, η Δρ. Αυγερινοπούλου με το Γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής, κα Γκίκα, τους οποίους ενημέρωσε για την τρέχουσα κατάσταση, καθώς η κα Γενική έχει αναλάβει τον συντονισμό για τα θέματα του COVID-19 ως focal point εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας.
Εκ μέρους της Κυβέρνησης γίνονται όλες οι συντονισμένες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες είναι απαραίτητες, για να μειωθεί η διασπορά του ιού. Όσον αφορά το αίτημα της προληπτικής θερμομέτρησης, στο πλαίσιο της πρόληψης, αυτό μπορεί να γίνει και στους άλλους μαθητές.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.