Ειδική αναφορά Αυγερινοπούλου στη Βουλή για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων Κύπρου

Ειδική αναφορά Αυγερινοπούλου στη Βουλή για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων Κύπρου

Ειδική μνεία στην Κύπρο πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην Ολομέλεια κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια και την αναδιοργάνωση των ΟΤΑ, του οποίου ήταν εισηγήτρια. Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία, η Δρ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην προκλητική απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στην Κύπρο και υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Παρατίθεται κάτωθι το σχετικό σημείο της ομιλίας της:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να θέλει τις βιώσιμες πόλεις, ο ΟΗΕ μπορεί να θέλει τις βιώσιμες πόλεις, αλλά υπάρχει μία ευρωπαϊκή πόλη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που δεν είναι πια βιώσιμη, η πόλη της Αμμοχώστου στην Κύπρο. Σήμερα για άλλη μία φορά η πόλη της Αμμοχώστου υποφέρει από την απόφαση της Τουρκίας για την επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων. Η απόφαση αυτή συνιστά για άλλη μία φορά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας.

Εμείς, κύριοι  συνάδελφοι, δεν ξεχνάμε. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο. Η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώνει τη φωνή της μαζί μας και καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους.

Όπως επιθυμούμε ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις μας, για τα παιδιά μας και υιοθετούμε το σημερινό νομοσχέδιο γι’ αυτόν το σκοπό, έτσι επιθυμούμε ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις στην Κύπρο, για τα παιδιά των Κυπρίων, για τα παιδιά όλων μας. Οι βιώσιμες πόλεις είναι πρωτίστως πόλεις ειρηνικές, που λειτουργούν βασισμένες στις αρχές του δημοσίου διεθνούς δικαίου. Σε αυτές τις πόλεις δικαιούμαστε όλοι να ζούμε.  Με τη σκέψη μας στην Κύπρο.

Ευχαριστώ πολύ».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.