Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΑΝ στην Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής | Χριστουγεννιάτικο δώρο στα Μέλη η πάνινη τσάντα του ΕΟΑΝ

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΟΑΝ στην Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής | Χριστουγεννιάτικο δώρο στα Μέλη η πάνινη τσάντα του ΕΟΑΝ

Ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.), κ. Νικόλαος Χιωτάκης και κ. Ιωάννης Σιδέρης αντιστοίχως, επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, και συζήτησαν για τις νέες προοπτικές που ανοίγει ο νέος εθνικός σχεδιασμός για την ανακύκλωση που θα κατατεθεί στη Βουλή με το νέο έτος. Το 2021 πρέπει να είναι ένα έτος που η χώρα μας θα συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών της στόχων.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η εφαρμογή των πολιτικών ανακύκλωσης στην πράξη ιδίως στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος ζήτησε να δοθεί περαιτέρω αρωγή στους Δήμους, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις και αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου και να επιτύχουμε όλοι μαζί τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την περιβαλλοντική προστασία, όπως αναγνώρισαν όλοι οι μετέχοντες.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΑΝ να επισκεφθούν την Ηλεία, οι οποίοι την αποδέχθηκαν με χαρά, και αμέσως μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στην Ηλεία για τη συνδρομή προς την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών για να συμβάλλουν στους περιβαλλοντικούς στόχους.

Συμβολικά, στο πλαίσιο της συνάντησης, παραδόθηκε στην Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος για κάθε Μέλος της Επιτροπής η πάνινη τσάντα του ΕΟΑΝ δια χειρός της Σίλιας Κριθαριώτη, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στη χώρα μας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.