Μήνυμα για την σύσταση του Ιδρύματος «Αντώνης Κ. Σαμαράς»

Μήνυμα για την σύσταση του Ιδρύματος «Αντώνης Κ. Σαμαράς»

Στην ιδρυτική εκδήλωση του Ιδρύματος «Αντώνης Κ. Σαμαράς», παραβρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Βουλευτής Ηλείας της Νέας  Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο θέατρο Παλλάς.

Σε δήλωσή της, με αφορμή την ίδρυσή του, η Δρ. Αυγερινοπούλου, αναφέρθηκε στους σημαντικούς σκοπούς που θα υπηρετήσει. Χαρακτηριστικά, τόνισε:  «Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».
Η γνωστή φράση του Ισπανού φιλόσοφου Σανταγιάνα καταδεικνύει την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορίας μας ως θεμέλιο της συλλογικής  μας υπάρξεως.
Το ίδρυμα «Αντώνης Κ. Σαμαράς» έχει σκοπό προσανατολισμένο στην διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης, μέσα από  συστηματική μελέτη και έρευνα, την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και  ολοκλήρωσης, την προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την  εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων.

Ο Αντώνης Σαμαράς διετέλεσε Πρωθυπουργός σε σημαντικές στιγμές για τη χώρα, διαχειριζόμενος με επιτυχία σημαντικό τμήμα της  μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας κατά τα πρόσφατα χρόνια και παράλληλα προασπίστηκε με τον πλέον ακέραιο τρόπο τα  εθνικά μας συμφέροντα.
Η ταυτόχρονη παρουσία των Πρόεδρων της παράταξής μας και Πρωθυπουργών της Ελλάδας εκφράζει την  συνέχεια της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, το παρελθόν και το μέλλον της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει καταγραφή,  ψηφιοποίηση και αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην  εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών  σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών  προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για τα  μεγάλα στοιχήματα της χώρας μας».

 

1 Με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελληνική Δημοκρατία, Γιώργο Τζέιμς Τσούνη.

2 Με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

3 Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.