Εγκρίθηκε η άδεια σκοπιμότητας για τη δημιουργία Μονάδας Άνοιας  και Αλτσχάιμερ στο Νοσοκομείο Κρεστένων

Εγκρίθηκε η άδεια σκοπιμότητας για τη δημιουργία Μονάδας Άνοιας και Αλτσχάιμερ στο Νοσοκομείο Κρεστένων

Σημαντικό βήμα για την δημιουργία Μονάδας Άνοιας και Αλτσχάιμερ στο Νοσοκομείο Κρεστένων αποτελεί η έγκριση της άδειας  σκοπιμότητας από την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, η λειτουργία της οποίας δρομολογείται μετά από πρόταση της Βουλευτού Ηλείας  της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου.

Μια Μονάδα που αποτέλεσε στόχο της Ηλείας Βουλευτού, σε συνεργασία  με το Νοσοκομείο Κρεστένων, ώστε να περιθάλπονται ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα από τους  ειδικούς, μια πρωτοβουλία που θα έχει σημαντικό κοινωνικό όφελος στην ευρύτερη περιοχή. Η δομή θα στεγαστεί στον χώρο του παλιού  κτιρίου του Νοσοκομείου Κρεστένων και θα χρηματοδοτηθεί συνολικά με το ποσό των 730.000 ευρώ από πόρους του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο των έργων «Δημιουργία νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας  για την ενίσχυση της προσβασιμότητας του πληθυσμού σε υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας» της Δράσης «Μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών  Ψυχικής Υγείας».
Ταυτόχρονα, στο ήδη υπάρχον κτίριο του Νοσοκομείου θα συνεχίσουν να παρέχονται, όπως και σήμερα, οι υπηρεσίες  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, «με την δημιουργία της Μονάδας για τους πάσχοντες με άνοια και Αλτσχάιμερ, καλύπτεται ένα  σημαντικό κενό και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών της Ηλείας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Είναι σημαντική η  ανταπόκριση της Υφυπουργού και του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη και η ένταξη της δομής στον σχεδιασμό του Υπουργείου, στο  πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου συστήματος ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην Ηλεία, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

 

Τις επόμενες ημέρες η παιδίατρος στο Νοσοκομείο-Κ.Υ Κρεστένων

 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στο αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κρεστένων και της τοπικής κοινωνίας, το  οποίο στήριξε με διαρκείς παρεμβάσεις η Βουλευτής Ηλείας, για την πρόσληψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κρεστένων.  Ήδη η απόφαση έχει υπογραφεί από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα και η γιατρός αναμένεται να βρίσκεται στην  θέση της τις επόμενες ημέρες.
Η κα. Αυγερινοπούλου είχε δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για την στελέχωση της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου  σε συνεργασία με την Διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων κα. Αριστέα Παπαδοπούλου, και είχε υποβάλει  σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης πρόσληψης παιδιάτρου στο Νοσοκομείο, λόγω  και της έλλειψης παιδιάτρων στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι το Νοσοκομείο – ΚΥ Κρεστένων καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες μιας ιδιαίτερα εκτεταμένης περιοχής, όπως είναι αυτή των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Φωτό: από την πρόσφατη επίσκεψή  στο Νοσοκομείο Κρεστένων, με την Διοικήτρια κα. Αριστέα Παπαδοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.