Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Υπηρεσίας  Καθαριότητας του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ζαχάρως Φιγαλείας παραβρέθηκε η  Ηλεία Βουλευτής Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ανταλλάσσοντας ευχές με τους εργαζόμενους, τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για το νέο έτος.

Η κα. Αυγερινοπούλου και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στον χαιρετισμό της, ευχαρίστησε το προσωπικό για  τις υπηρεσίες που προσφέρει στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και συνεχάρη τους εργαζόμενους για το έργο τους που είναι πολύ  σημαντικό για την δημόσια υγεία, την καλαισθησία αλλά και την κυκλική οικονομία.
Παράλληλα, μίλησε για το παράδειγμα της Τήλου,  του νησιού που έχει εξελιχθεί σε case study για την κυκλική οικονομία και πρωταγωνιστεί στην «πράσινη» καινοτομία για ένα μέλλον με  μηδενικά απόβλητα, στο πλαίσιο του έργου κυκλικής διαχείρισης απορριμμάτων Just Go Zero Tilos. Πρότεινε μάλιστα να μελετηθεί το  παράδειγμα της Τήλου για να γίνουν αντίστοιχα προγράμματα και στην Ηλεία, και ειδικότερα στον Δήμο Ζαχάρως Φιγαλείας.
Όπως επεσήμανε η Ηλεία Βουλευτής,

«η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζουν την ανάπτυξη τεχνολογικά προηγμένων, καινοτόμων συστημάτων κυκλικής διαχείρισης των αποβλήτων, με στόχο την πλήρη αξιοποίησή τους με την  ενεργή συμμετοχή νοικοκυριών, επιχειρήσεων και οργανισμών.
Τα απορρίμματα από βάρος σε περιβαλλοντικό και σε  οικονομικό επίπεδο,
μπορούν να αποκτήσουν αξία και να μετατραπούν σε χρήσιμα «υλικά» προς αξιοποίηση, ανακύκλωση  και επαναχρησιμοποίηση. Πρόκειται για προγράμματα που φέρνουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στο πρότυπο της  κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα.
Ακολουθώντας
ένα τέτοιο παράδειγμα, όπως αυτό της Τήλου, μπορεί η Ηλεία και ο Δήμος  Ζαχάρως Φιγαλείας να γυρίσουν σελίδα στον τρόπο διαχείρισης των υλικών, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη  βιοποικιλότητα, δημιουργώντας μία νέα πράσινη καθημερινότητα».

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.