Θεοφάνια στην Τ.Κ Σέκουλα

Θεοφάνια στην Τ.Κ Σέκουλα

Την πρώην επαρχία Ολυμπίας επισκέφθηκε ανήμερα των Θεοφανίων η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας,  Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Το πρωί παραβρέθηκε στην σεμνή τελετή για τον Καθαγιασμό των Υδάτων του  ποταμού Αλφειού στη γέφυρα της Κοινότητας Σέκουλα.

Ακολούθως, η κα. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κοινότητας Σέκουλα κ. Χαράλαμπο Πολυτσόπουλο και  κατοίκους και συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με ετεροδημότες που βρέθηκαν εκεί την περίοδο των εορτών. Η Ηλεία Βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την  στελέχωση των δομών Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας αλλά και του Αγροτικού Ιατρείου Σέκουλα  καθώς και την χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας για την ανάπτυξη του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στην Θεισόα, στους πρόποδες του Λύκαιου όρους

Η Ηλεία Βουλευτής επισκέφθηκε εν συνεχεία την Θεισόα, τον τόπο καταγωγής του Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου ή Μήτρου, εκεί όπου  σώζεται ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου με το εντυπωσιακό καμπαναριό. Έτυχε θερμής, ανθρώπινης υποδοχής από τους κατοίκους  του μικρού αυτού ιστορικού χωριού ενώ σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Τσουρούκο συζήτησαν για  πρωτοβουλίες ανάδειξης της ιστορίας της Θεισόας που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα, με την δέσμευση να επισκεφθεί άμεσα ξανά την περιοχή για την δρομολόγηση δράσεων που μπορούν να συνδέσουν το χθες και το σήμερα του τόπου, υποστηρικτικών  ενεργειών αλλά και την εκπαίδευση ενεργών πολιτών στις πρώτες βοήθειες ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  ένα σύγχρονο και πλήρες κουτί πρώτων βοηθειών και ενός απινιδωτή για περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Συνάντηση με κατοίκους και φορείς στην Ανδρίτσαινα

Το απόγευμα, η κα. Αυγερινοπούλου επισκέφθηκε την Ανδρίτσαινα, συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται  στον τομέα της εστίασης, του εμπορίου και της φιλοξενίας και είχε συνάντηση σε κεντρική καφετέρια με φορείς της περιοχής αλλά και κατοίκους. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της τέως Επαρχίας Ολυμπίας, που συνδέεται και με το γεγονός ότι η ίδια έλκει την  καταγωγή της από την Κράνα από την πλευρά της μητέρας της, η Ηλεία Βουλευτής συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Ανδρίτσαινας Μιλτιάδη Γεωργακόπουλο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανδρίτσαινας Θοδωρή Τζίβα, τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας  Κουφόπουλου Γιάννη Καπλάνη αλλά και κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και εξωστρεφείς δράσεις  που μπορούν να βάλουν το σύνολο της περιοχής πιο ενεργά στον τουριστικό χάρτη, πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ανάδειξη της  ιστορικότητας, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

Προστασία των υπεραιωνόβιων δέντρων

Η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της  Βουλής για την αυξημένη προστασία των υπεραιωνόβιων δέντρων και της Ηλείας, μια δράση που είχε εισηγηθεί στην επετειακή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση,  πρόταση που έκανε δεκτή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς. Ανάμεσα σε αυτά, τα πλατάνια της Ανδρίτσαινας, ο Δρυς στον Επικούριο Απόλλωνα και ο Πλάτανος στη Θεισόα.

Ενίσχυση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Ηλεία Βουλευτής αναφέρθηκε στην στοχευμένη αξιοποίηση του  κονδυλίου ύψους 1 εκ. ευρώ με το οποίο ενισχύεται το Κέντρο Υγείας της Ανδρίτσαινας, καθώς το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με το  ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιεί ένα πλήρες πρόγραμμα για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μια  ανάγκη που είχε τονίσει η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου τόσο κατά την διάρκεια προσωπικής συνάντησης που είχε στα τέλη Ιουλίου με τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη όσο και με αναφορές στην Βουλή, στο πλαίσιο  της διαρκούς μέριμνάς της για την Δημόσια Υγεία. Στο ίδιο πλαίσιο, έχει προωθήσει και το αίτημα της τοπικής κοινωνία για  διασύνδεση με δίκτυο τηλεϊατρικής ενώ, όπως υπογράμμισε, αναμένεται και η πλήρωση θέσεων αγροτικών γιατρών για το Κ.Υ το αμέσως  επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η κα. Αυγερινοπούλου έχει ήδη συζητήσει τόσο με τον Υπουργό Υγείας όσο και με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας  κα. Μίνα Γκάγκα την πρόταση που έχει υποβάλει για την αξιοποίηση και εφαρμογή της τηλεϊατρικής – τηλεσυμβουλευτικής στο Ν. Ηλείας, για την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πολίτες και κυρίως στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών.
Το Υπουργείο έχει  αναγνωρίσει πράγματι αυτή την ανάγκη, επεξεργάζεται την οριζόντια εφαρμογή της τηλεϊατρικής – τηλεσυμβουλευτικής και η εξέλιξη  της πρότασης της Ηλείας Βουλευτού βαίνει προς θετική έκβαση.

Φωτογραφίες:

1 -Η Βουλευτής Ηλείας παρακολούθησε την τελετή για τον Καθαγιασμό των Υδάτων του ποταμού Αλφειού στη γέφυρα της Κοινότητας Σέκουλα.

2 -Με κατοίκους της κοινότητας Σέκουλα συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με ετεροδημότες που βρέθηκαν εκεί την περίοδο των εορτών.

3 -Με την Ιδιοκτήτρια, εκδότρια και διευθύντρια της εφημερίδα ΝΕΟΣ ΟΡΙΖΩΝ που είναι η αρχαιότερη, ανεξάρτητη εφημερίδα της επαρχίας Ολυμπίας και εκδίδεται ανελλιπώς στην Ανδρίτσαινα από το 1926, κα. Ευγενία Κωστόγιαννη και τον γιό της Γιάννη.

4 -Θερμό καλωσόρισμα από τους κατοίκους της Θεισόας.

5 -Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Θεισόας κ. Νίκο Τσουρούκο συζήτησαν για πρωτοβουλίες ανάδειξης της ιστορίας της Θεισόας που μπορούν να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα.

6 και 7 -Στην Ανδρίτσαινα, συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, του εμπορίου και της φιλοξενίας και είχε συνάντηση σε κεντρική καφετέρια με φορείς της περιοχής αλλά και κατοίκους.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.