Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβολο της ΚτΥπ για τα σχολικά κτίρια του Δήμου  Ζαχάρως

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβολο της ΚτΥπ για τα σχολικά κτίρια του Δήμου Ζαχάρως

Με στόχο την κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Ζαχάρως, η Βουλευτής Ηλείας της  Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, είχαν  το πρωί της Παρασκευής συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβολο της ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε) κ. Αθανάσιο  Γιάνναρη.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αξιοποίηση υφιστάμενης ημιτελούς οικοδομής στην πόλη της Ζαχάρως -πλησίον του  σημερινού Δημοτικού σχολείου- και ο επανασχεδιασμός για την δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου που θα δίνει την δυνατότητα  κάλυψης των εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παράλληλα, ζητήθηκε και η συμβολή της ΚτΥπ σε παρεμβάσεις αναβάθμισης στο κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης αλλά και  στα σχολικά κτίρια των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στην περιοχή της Φιγαλείας.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η κα. Αυγερινοπούλου

«Για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα.  Αδιαπραγμάτευτη στόχευση είναι να μπουν οι βάσεις για το σχολείο του μέλλοντος, που έχει κεντρικό σκοπό να προσφέρει  γνώση και δεξιότητες στους μαθητές ώστε να προετοιμαστούν για το μέλλον τους. Και φυσικά, κυρίαρχη θέση έχουν οι  κτιριακές υποδομές, ώστε οι μαθητές να φιλοξενούνται σε ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά σχολεία που να καλύπτουν τις  σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης».

Από την πλευρά της ΚτΥπ υπήρξε η δέσμευση για ενίσχυση των κτιριακών υποδομών του Δήμου Ζαχάρως, με την αρχή να  γίνεται την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι αυτοψίες στις σχολικές μονάδες της περιοχής ώστε να προσδιοριστούν με κάθε λεπτομέρεια οι ανάγκες που υπάρχουν και να προγραμματιστούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.