Προχωρά το σχέδιο αξιοποίησης για τον Καϊάφα από την ΕΤΑΔ

Προχωρά το σχέδιο αξιοποίησης για τον Καϊάφα από την ΕΤΑΔ

Την περιοχή του Καϊάφα επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.,  Εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτης Μπαλωμένος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της  Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με στόχο την αξιοποίηση των ιαματικών  πηγών και της Λίμνης Καϊάφα στη Ζαχάρω.

Η κα. Αυγερινοπούλου και ο κ. Μπαλωμένος συναντήθηκαν με το προσωπικό των εγκαταστάσεων καθώς και εκπροσώπους φορέων της  περιοχής και επαγγελματικών συλλόγων που συνδέονται με τον τουρισμό ενώ έκαναν αυτοψία στο σύνολο της έκτασης των 5.210  στρεμμάτων, τη Λίμνη Καϊάφα, τις ιαματικές πηγές των Ανιγρίδων Νυμφών και του Γερανίου, οι οποίες έχουν αναγνωρισθεί για τις  θεραπευτικές τους ιδιότητες, τις εγκαταστάσεις ιαματικής θεραπείας, το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης και την χερσαία έκταση ενώ  παράλληλα επισκέφθηκαν την παραλιακή ζώνη και την έκταση του Κτήματος Ζαχάρως όπως και το Παρά θιν’ Αλός.

Η κα. Αυγερινοπούλου μίλησε για το όραμα της αξιοποίησης του μοναδικού αυτού πλούτου και την σύγχρονη ανάπτυξη της  Λουτροπόλεως που αποτελεί όνειρο ζωής για την τοπική κοινωνία, έργο το οποίο αποτέλεσε προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, κ.  Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία τηρήθηκε στο ακέραιο. Αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνταξης ενός master plan που θα δίνει υπεραξία στην  περιοχή, με αισιόδοξες προοπτικές καθώς ήδη υπάρχει ισχυρό δυνητικό ενδιαφέρον από επενδυτές.
Ο κ. Μπαλωμένος δεσμεύθηκε ότι εντός του επόμενου μήνα ειδικός σύμβουλος της ΕΤΑΔ θα προχωρήσει το σχέδιο αξιοποίησης ενώ  παράλληλα θα υπάρξει σχεδιασμός για την αξιοποίηση του Κτήματος Ζαχάρως αλλά και την ανακατασκευή του Παρά θιν’ Αλός, ώστε να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να γίνει ξανά πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.