Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι αποζημιώσεις για τα κάστανα του Οροπεδίου Φολόης

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι αποζημιώσεις για τα κάστανα του Οροπεδίου Φολόης

Απάντηση του ΥΠΑΑΤ σε ερώτηση της Βουλευτού

 

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίστηκε να αποσταλεί η αναγγελία για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης για την αποζημίωση  καλλιεργειών, μεταξύ αυτών και των καστάνων, σύμφωνα με το «Προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με  σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», μετά και από την ερώτηση που έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου.

Σε συνέχεια και της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή η κα Αυγερινοπούλου για την ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών καστάνου, η  ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων συνεδρίασε με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από  Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ. Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά, του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής, κ. Ν.  Κουλοχέρη, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ. Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χ.  Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου, και αποφάσισε την αποστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγγελίας για τη  χορήγηση κρατικής ενίσχυσης για την αποζημίωση των καλλιεργειών: επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, νεκταρινιών,  βερίκοκων, μήλων και καστάνων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα κάστανα, η συγκεκριμένη καλλιέργεια στην επικράτεια ενισχύεται με 150  ευρώ ανά στρέμμα, ως αποτέλεσμα των ζημιογόνων παραγωγικών παραμέτρων και της ιδιαίτερης φυτοϋγειονομικής προσβολής, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού, κ. Γεωργαντά, στην κα Βουλευτή.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.