Αυγερινοπούλου: Συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ

Αυγερινοπούλου: Συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ

Πρόσκληση για επίσκεψη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στην Ηλεία για την αγροδιατροφή

 

Συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτή Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Αντιπρόεδρος της κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς, με αντικείμενο τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και τις περιβαλλοντικές  διαστάσεις της επιχειρηματικότητας.

Κατά τη συνάντηση, ο κύριος Καββαθάς και η κυρία Αυγερινοπούλου συνομίλησαν για την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των πολύ μικρών  και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και των επαγγελματιών στους κλάδους της εστίασης, της αγροτικής παραγωγής κ.α., λόγω των  δυσμενών συνθηκών που δημιουργούν η διεθνής ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών. Συζήτησαν δε ειδικότερα  και για τα στοχευμένα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων έναντι της ενεργειακής  κρίσης και της πανδημίας της COVID-19, όπως τις επιστρεπτέες προκαταβολές και την στήριξη των θέσεων εργασίας.

Εκτενής ήταν και η συζήτηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές διαστάσεις της επιχειρηματικότητας, όπως την σπατάλη τροφίμων, τη  διαχείριση των αποβλήτων, την περιβαλλοντική διαχείριση των πρώτων υλών και την κυκλική οικονομία, ενώ αναφορά έγινε και στο  σημαντικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα της ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της ενδυνάμωσης των γυναικών σε  θέσεις λήψης αποφάσεων, αλλά και ευρύτερα της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΓΣΕΒΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της (ΙΜΕ  ΓΣΕΒΕΕ), ως μελετητικός φορέας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που υποστηρίζει επιστημονικά τη ΓΣΕΒΕΕ, με την  υλοποίηση θεματικών μελετών που επικεντρώνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κλάδων, αλλά και περιοχών της χώρας στην  κατεύθυνση της ανάδειξης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, τόσο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής όσο και ως Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., προσκάλεσε  τη Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ να επισκεφθούν την Ηλεία με στόχο την πραγματοποίηση από κοινού ημερίδας σε θέματα  αγροδιατροφής και επιχειρηματικότητας του Ν. Ηλείας για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Νομού.

 

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.