Κατάμεστη η αίθουσα στην κοπή πίτας της Δ. Αυγερινοπούλου

Κατάμεστη η αίθουσα στην κοπή πίτας της Δ. Αυγερινοπούλου

Σύσσωμη η Ηλεία έδωσε το παρόν στο Caravel

 

Με αθρόα συμμετοχή και διαρκή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθες η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του  πολιτικού γραφείου της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρος Διονυσίας –  Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, για τους ετεροδημότες Ηλείας, αλλά και προσωπικότητες από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και περιβαλλοντικό  χώρο, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και τους γύρω χώρους του ξενοδοχείου Divani Caravel.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” Γενικοί Γραμματείς, Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, Πρόξενοι και εκπρόσωποι  Πρεσβειών, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι των Υπουργών, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ετεροδημότες και φίλοι  της Ηλείας, Πρόεδροι και Μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, Πρόεδροι και Μέλη της ομοσπονδίας και των συλλόγων των ετεροδημοτών  Ν. Ηλείας, καθώς και στελέχη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον επιχειρηματικό κόσμο και τα επιμελητήρια.
Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στις καρδιές των παρευρισκόμενων και εξήρε τη μαχητικότητα και το έργο της κυρίας Αυγερινοπούλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι έχοντας εικόνα και των 300 Βουλευτών μπορεί να εκτιμήσει το σημαίνον έργο που κάνει στη δραστήρια Επιτροπή Περιβάλλοντος, αλλά  και για την Ηλεία. Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθησή του ότι στις επερχόμενες εκλογές οι Ηλείοι θα τιμήσουν την κα Αυγερινοπούλου με  την εμπιστοσύνη τους, όπως και η ίδια μάχεται για αυτούς όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, στο χαιρετισμό του, μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την  εργατικότητα, το όραμα, το πάθος, τη δύναμη και τη μαχητικότητα της Βουλευτού, ενώ απόδειξη εκτίμησης στο πρόσωπο της κυρίας  Αυγερινοπούλου ήταν και η από καρδιάς ομιλία του Γενικού Γραμματέα Δασών, Καθηγητή Κωνσταντίνου Αραβώση, ο οποίος  αναγνώρισε την σκληρή της δουλειά για την προστασία του φυσικού κεφαλαίου και την επίλυση των τοπικών ζητημάτων της Ηλείας,  κάνοντας αναδρομή στις φορές που βρέθηκε η Βουλευτής στο γραφείο του για να διευθετήσουν τα εν λόγω ζητήματα για την ανάπτυξη  της Ηλείας.

Τον λόγο έλαβαν, ακόμη, η Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον τομέα περιβάλλοντος, κα Μαρία Λοϊζίδου, η οποία  αναφέρθηκε στο επιστημονικό υπόβαθρο της κυρίας Αυγερινοπούλου, καθώς και ο δημοσιογράφος κ. Πέτρος Κασιμάτης, ο οποίος  μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την κα Αυγερινοπούλου, αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο που επιτελεί ως Πρόεδρος της Επιτροπής  Περιβάλλοντος), αλλά και στις επίμονες και συντεταγμένες προσπάθειές της για την ουσιαστική ανάπτυξη της Ηλείας και την  προσέλκυση πράσινων επενδύσεων.

Στην ομιλία της η κα Αυγερινοπούλου, αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες της από την Ηλεία για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει  στο πρόσωπό της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους συνεργάτες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, τα Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την αγαστή τους συνεργασία για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν  στην Ελλάδα και την Ηλεία, εστίασε στο έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει αναβαθμίσει τη χώρα μας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το 2019 έως σήμερα, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, τα καταφέραμε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  κράτησε την Ελλάδα ψηλά.
Το διάστημα 2019 – 2022, όπως επισήμανε, ανέδειξε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μας,  καθώς η Ελλάδα εξήλθε από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο των οικονομιών των  Κρατών – Μελών της ΕΕ, ο πληθωρισμός αναμένεται να αποκλιμακωθεί και οι πολίτες έχουν ωφεληθεί ευθέως από τις αναπτυξιακές  πολιτικές της Κυβέρνησης. Η κα Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε εκτεταμένα στις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία και παρέμεινε πιστή σε αυτές, όπως τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων και τη μείωση 50 φόρων και εισφορών, την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς και την πραγματοποίηση πράσινων και ενεργειακών  επενδύσεων.

Επιπλέον, τόνισε την σημαντική προσπάθεια σε διπλωματικό επίπεδο και τις διμερείς αμυντικές συμφωνίες που ενίσχυσαν τη χώρα και  επιβεβαίωσαν το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην ανατολική Μεσόγειο. Η κα  Αυγερινοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τουρκική προκλητικότητα στην οποία η Κυβέρνηση απάντησε με τους κανόνες  του διεθνούς δικαίου, αλλά και με αλληλεγγύη, στέλνοντας τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να στηρίξουν το λαό της Τουρκίας που δέχτηκε το  ανελέητο χτύπημα του εγκέλαδου.
Λεπτομερή αναφορά πραγματοποίησε η κα Αυγερινοπούλου, ακόμη, στα πεπραγμένα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αλλά  και σε κεντρικές δράσεις για την Ηλεία.
Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού, στο οποίο έχει καταθέσει πρόταση για την ίδρυση ενός Διεθνούς Κέντρου Ακαδημαϊκών  Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία με τη συνεργασία ξένων και ελληνικών πανεπιστημίων, και στην ίδρυση στην  Αρχαία Ολυμπία ενός νέου, πανελλαδικής εμβέλειας Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών.
Εστίασε ιδιαίτερα στη Ζαχάρω, την ιδιαίτερη πατρίδα της, όπου έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του  Καϊάφα και την επαναλειτουργία του Παρά Θιν Αλός. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη δημοπράτηση της μελέτης του έργου του εκσυγχρονισμού  και αξιοποίησης του Φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλή για την περιοχή της Πηνείας, αλλά και στα μεγάλα  έργα υπογειοποίησης του αρδευτικού νερού στη Γαστούνη και τα Μυρτούντια.
Για την περιοχή των Κρεστένων τόνισε τη δημιουργία του  κέντρου για την άνοια και το Αλτσχάιμερ, αλλά και τη πρόταση για δημιουργία ενός ογκολογικού τμήματος στην Αμαλιάδα.
Ιδιαίτερη  αναφορά έκανε, τέλος, στην επανέναρξη της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», στην εκπόνηση μελετών για το  τμήμα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» με μέριμνα του Πρωθυπουργού, την αναβάθμιση και επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής  Κάτω Αχαΐα – Πύργος, αλλά και το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο που ανοίγει το δρόμο για νέες μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις στο  Νομό Ηλείας.

Κλείνοντας την ομιλία της, σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, η κα Αυγερινοπούλου ευχήθηκε υγεία και ευημερία σε όλους και  σημείωσε ότι με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία μπαίνουμε με αισιοδοξία στο 2023 και συνεχίζουμε.
Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής,  Βύρωνος καί Υμηττού κυρίου Δανιήλ, Πάτερ Παναγιώτης Καλάβριας ευλόγησε την πίτα.

Φωτογραφίες:

  1. Η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Αυγερινοπούλου, η Βουλευτής Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών Α. Καραμανλή, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, κ. Αραβώσης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Μπαλέρμπας και η Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου, κα Λοϊζίδου.

 

 

2. Ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Μπαλέρμπα, η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Αυγερινοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Δασών, κ. Αραβώσης

 

 

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος καί Υμηττού κυρίου Δανιήλ, Πάτερ  Παναγιώτης Καλάβριας, η Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου, κα Λοϊζίδου, η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Αυγερινοπούλου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, κ. Αραβώσης και ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Μπαλέρμπας,

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.