Θετικές εξελίξεις για Παρά θιν’ Αλός, αξιοποίηση Καϊάφα και Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό

Θετικές εξελίξεις για Παρά θιν’ Αλός, αξιοποίηση Καϊάφα και Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό

Στο στάδιο της υλοποίησης μπαίνει το επόμενο διάστημα ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κpυβέρνησης που θα δώσει νέα προοπτική στην περιοχή του Καϊάφα μέσα από την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Μετά και την επίσκεψη του Εντεταλμένου  Συμβούλου, Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ., Εκτελώντα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένου στην περιοχή,  ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κας.  Διονυσίας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, ήδη καταγράφονται θετικές εξελίξεις για την ενοικίαση και επαναξιοποίηση του ακινήτου του  Παρά θιν’ Αλός μέσω δημόσιου διαγωνισμού το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να ανακτήσει την παλιά του αίγλη και να γίνει ξανά  πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται από την ΕΤΑΔ η προετοιμασία του φακέλου για την διενέργεια διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού, εντός του  2023, για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και της Λίμνης Καϊάφα, καθώς ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό δυνητικό ενδιαφέρον από  επενδυτές, μετά και την σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος. Η κα. Αυγερινοπούλου έχει εκδηλώσει διαρκές ενδιαφέρον για την  αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ανάπτυξη της  Λουτροπόλεως με σύγχρονες υποδομές, που θα σέβονται στο μοναδικό χαρακτήρα του περιβάλλοντος και θα αναδεικνύουν και θα  αξιοποιούν καινοτόμα και ποιοτικά τις πηγές, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα αναβαθμίσουν το ακίνητο και θα το καταστήσουν  σε πόλο υποδειγματικής πράσινης και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης διεθνούς βεληνεκούς ενώ ταυτόχρονα θα  δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, εντός της άνοιξης θα δημοσιοποιηθεί προς διαβούλευση η ειδική περιβαλλοντική μελέτη που εκπονείται επί του Προεδρικού  Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο ώστε φορείς και πολίτες να έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και να  καταθέσουν τις προτάσεις τους, με στόχο να τεθεί σε νέα βάση η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου,  από την διαδικασία που εξελίσσεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΟΦΥΠΕΚΑ, προκύπτουν νέες προτάσεις για  το καθεστώς προστασίας της περιοχής μας για τις κατάλληλες τροποποιήσεις του υφισταμένου Προεδρικού Διατάγματος για τον  Κυπαρισσιακό Κόλπο ενώ θα αξιοποιηθούν και οι προτάσεις που θα προκύψουν από την διαβούλευση ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο  κατάλληλο πλαίσιο προστασίας των περιοχών Natura 2000, το οποίο να στηρίζει τόσο την ιδιαίτερη βιοποικιλότητά και το εξαιρετικό  τοπίο, όσο και φιλικές προς το περιβάλλον αναπτυξιακές δραστηριότητες.

 

Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μπαλωμένου στην περιοχή, ύστερα από πρόσκληση της κας. Αυγερινοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.