Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου

Νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου

Την ικανοποίησή της για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1 η Απριλίου, στα 780 ευρώ, ενισχύοντας το  εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων, εξέφρασε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου. Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόκειται για τον υψηλότερο κατώτατο μισθό που έχει δοθεί ποτέ στην ελληνική αγορά εργασίας, ως  αποτέλεσμα της δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

Στη δήλωσή της, η Δρ. Αυγερινοπούλου υπογράμμισε ότι η πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα καταγράφει μια δυναμική από τις  υψηλότερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται και από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ανεργία.

«Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί διεθνώς λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου, η Κυβέρνηση της Νέας  Δημοκρατίας έχει να επιδείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα σε πολλά πεδία και κυρίως σε αυτό της οικονομίας.
Η  πτώση της ανεργίας δείχνει ότι η οικονομία έχει δυναμική, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί τα τελευταία  χρόνια και η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2023, στο 2%. Εργαζόμαστε συστηματικά και υποστηρίζουμε στην πράξη την  δίκαιη ανάπτυξη και τον δίκαιο επιμερισμό υπέρ των πολιτών. Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο  Πρωθυπουργός φθάνει το 9,4% και είναι η τρίτη διαδοχική από το 2019.
Είναι η έμπρακτη στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση στην κοινωνία, μέσα από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, καινοτόμες πρωτοβουλίες και μέτρα, βαθιές και ουσιαστικές τομές, σημαντικά βήματα  και εφαρμογή στην πράξη της πολιτικής μας που έχει βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, αποτέλεσμα μιας σειράς σημαντικών βελτιώσεων.
Η  νέα αυτή αύξηση είναι μια ακόμη από τις χειροπιαστές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και εφαρμόζει μια πολιτική βαθιά ανθρωποκεντρική
».

Η Ηλεία Βουλευτής συμπλήρωσε ότι αυτή η αύξηση θα συμπαρασύρει το επίδομα ανεργίας αλλά και σειρά άλλων επιδομάτων που  καταβάλει η ΔΥΠΑ, δίνοντας σημαντική ανακούφιση στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο ενώ πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση  των μισθών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.