Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Σκυλακάκη για την αποζημίωση της Ομάδας Παραγωγών «Δίας» Τραγανού Ηλείας

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Σκυλακάκη για την αποζημίωση της Ομάδας Παραγωγών «Δίας» Τραγανού Ηλείας

Άμεσα πιστώνεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση

 

Την πορεία της πίστωσης της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στην Ομάδα Παραγωγών Εσπεριδοειδών «Δίας» Τραγανού Ηλείας, κατ’  εφαρμογή του Καν. 2022/467, συζήτησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στη  συνάντησή με τον  αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στο Υπουργείο.
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε την κα Βουλευτή, η οποία όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους ώστε να  επιλυθεί το ζήτημα της μη πίστωσης της ενίσχυσης, ότι πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες και το θέμα διαβιβάζεται στο  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση πληρωμή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Την παράταση των συμβάσεων των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Π.Ε. Ηλείας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από  τις πυρκαγιές του 2021 έθεσε η κα Αυγερινοπούλου στον κ. Σκυλακάκη.

Την ανάγκη παράτασης της διάρκειας των συμβάσεων εργασίας  ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που συνήφθησαν σε φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την αντιμετώπιση των  έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του 2021 έθεσε, ακόμη, υπόψιν του κ. Υπουργού η κα Βουλευτής.
Η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε την ανάγκη παράτασης των εν λόγω συμβάσεων, στο πλαίσιο και της ισονομίας της πυρόπληκτης  Ηλείας με την Εύβοια, ώστε οι ορείς της Π.Ε. Ηλείας να μην αποστερηθούν τις σημαντικές παρεχόμενες υπηρεσίες από τους  συμβασιούχους Ι.Δ.Ο.Χ, οι οποίοι ασχολούνται με την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων και έργων αποκατάστασης υποδομών εξαιτίας  των πυρκαγιών 2021. Τόνισε δε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και οι ανάγκες  στην Ηλεία παραμένουν αυξημένες.
Το εν λόγω ζήτημα μετέφερε η κυρία Αυγερινοπούλου και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανό Πέτσα.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.