Συνάντηση με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας

Θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο της χώρας τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντηση εργασίας που είχε η  Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γιαννικούλης, ο Αντιπρόεδρος κ.  Νικόλαος Οικονομόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Λεωνίδας Λεοναρδόπουλος και το μέλος και πρώην Πρόεδρος του  Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Νίκος Κατσαρός.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας σε  νευραλγικούς τομείς, όπως η Παθολογική κλινική, με την κα. Αυγερινοπούλου να εκφράζει την απόλυτη στήριξη αυτού του αιτήματος.  Μάλιστα τονίστηκε ότι η έλλειψη γιατρών σχετίζεται και με το γεγονός ότι στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης πολλοί γιατροί  μετανάστευσαν στο εξωτερικό.
Πλέον, με την εικόνα της χώρας μας αρκετά διαφορετική από εκείνη που άφησαν πριν χρόνια, αρκετοί  είναι εκείνοι που προγραμματίζουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ώστε να στελεχωθούν οι ελληνικές δημόσιες δομές υγείας.

Παράλληλα, τονίστηκε η διαρκής προσπάθεια που έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα, με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας, για την  βελτίωση και περεταίρω ανάπτυξη του υλικοτεχνικού εξοπλισμού ώστε να παρέχει επαρκείς, ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.
Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στο νομοσχέδιο για την Ανακουφιστική Φροντίδα, με την Ηλεία να μπορεί μέσα από  αυτό να αποκτήσει μια Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας Ασθενών (Μ.Α.Φ.Α.), στο πλαίσιο λειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας  Αμαλιάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση είχε δρομολογήσει κινήσεις η κα Βουλευτής ήδη από το 2011, με την πρωτοβουλία της για την  υπογραφή μνημονίου μεταξύ του Νοσοκομείου Ηλείας και του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη το οποίο είναι σε ισχύ.
Έτσι, τώρα είναι η  καλύτερη ευκαιρία να ενεργοποιηθεί αυτό το μνημόνιο, καθώς και η πρότασή της για την Ογκολογική Μονάδα στήριξης ασθενών και των  οικογενειών τους στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Εξάλλου, συζητήθηκαν και προτάσεις για την Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων ενώ η κα. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε και στο  σημαντικό βήμα που έγινε για την δημιουργία Μονάδας Άνοιας και Αλτσχάιμερ, η λειτουργία της οποίας δρομολογείται. Μια Μονάδα που αποτέλεσε στόχο της Ηλείας Βουλευτού, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κρεστένων.
Οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας  αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο αίτημα για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. μέσω αύξησης της χρηματοδότησής του από τον  προϋπολογισμό, ιδιαίτερα δε των μισθών των ιατρών, την βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος των Υγειονομικών, μέτρων κατά  της βίας στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, ειδικών ενισχυμένων κινήτρων για την στελέχωση δημοσίων δομών υγείας σε  περιοχές με πρόβλημα υποστελέχωσης και την ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας επί του οποίου ο Ιατρικός Σύλλογος  έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι απόψεις που εκφράστηκαν στην Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για θέματα πρόληψης  και αντιμετώπισης με έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας, θέματα προαγωγής της σωστής διατροφής, της χρήσης βιώσιμων και βιολογικών προϊόντων για να αντιμετωπιστούν διαταραχές και προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την αυξημένη χρήση  φυτοφαρμάκων σε καλλιέργειες.

Η ενδιαφέρουσα επικοινωνία της Βουλευτού με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας θα συνεχιστεί ενώ κοινό στόχο αποτελεί η πολύ σημαντική  για την επιστημονική κοινότητα αλλά και το κοινό διοργάνωση συνεδρίου στην Ηλεία για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.